Leeskring ‘Laudato Si”

Paus Franciscus publiceerde in 2015 een lezenswaardige encycliek over de plaats van de mens in de schepping. Uitgangspunt is het beroemde Zonnelied van Franciscus van Assisi, dat begint met de woorden ‘Laudato Si’’, ‘geprezen zijt Gij’. Paus Franciscus begint bij de ervaring dat wij het leven van God hebben ontvangen en spreekt ons vandaar aan op onze gezamenlijke verantwoordelijkheid voor mens en milieu.

De deelnemers aan de leeskring lezen de encycliek en bespreken het boek in vier bijeenkomsten. Tijdens een vijfde bijeenkomst zal de Vughtse theoloog dr. Stefan Waanders helpen om de opgedane inzichten verder vruchtbaar te maken. Donderdag 24 september om 20.00 uur is de start en daarna volgen vier maandelijkse bijeenkomsten in de Lambertuskerk, Helvoirtseweg 5 Vught. Vanwege corona is aanmelding vooraf verplicht. Mail of bel: predikant@lambertuskerkvught.nl of 073-7859066 (ds. Udo Doedens). Meer informatie: www.lambertuskerkvught.nl.

Kijk ook bij

Verduurzaming gemeentelijke gebouwen kost miljoenen

Volgens het huidige Bestuursakkoord streeft de gemeente Vught ernaar om een nul-op-de-meter-organisatie te worden. Dat …