Lees- en luistercluborganisatie Senia zoekt vrijwilligers

Heb je een liefde voor lezen, kunst, filosofie of geschiedenis en wil je graag bijdragen aan het bij elkaar brengen van mensen? Word dan ambassadeur of werkgroeplid bij lees- en luistercluborganisatie Senia. Als vrijwilliger van Senia kan je je kennis uitbreiden en anderen inspireren.

Senia organiseert leesclubs door heel Nederland. In een leesclub lezen mensen dezelfde boeken en bespreken deze samen. Er zijn leesclubs voor uiteenlopende genres, van literatuur tot geschiedenis en kunst. Senia is een stichting en kan alleen bestaan door de inzet van vrijwilligers.

Werkgroepleden en ambassadeurs
Senia zoekt nieuwe leden voor de werkgroepen kunst, filosofie en geschiedenis. Deze vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor het maken van actuele boekenlijsten en het schrijven van leeswijzers. Als werkgroeplid heb je dus een flinke dosis inhoudelijke kennis. Ook nieuwe ambassadeurs zijn van harte welkom. Ambassadeurs maken in hun eigen regio zoveel mogelijk mensen enthousiast voor lee- en luisterclubs. Zij richten nieuwe leesclubs op door het organiseren van informatiebijeenkomsten in bibliotheken en boekhandels. Een uitgebreide omschrijving van de vacatures is te vinden op www.senia.nl.

Gelijkgestemden en verdieping
Als vrijwilliger bij Senia ontmoet je leuke mensen. Door samen te werken met gelijkgestemden en het volgen van workshops, blijf je leren en ontdekken. Vrijwilligers zijn vrij in het invullen van hun tijd en krijgen een bescheiden vergoeding. Lijkt het je leuk je voor Senia in te zetten? Neem vrijblijvend contact op met Noortje Veerman via nveerman@senia.nl of 0570-562656 (wo en do).

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …