Leerlingen De Piramide lopen voor kunstgrasveldje

De jongens en meisjes van openbare basisschool De Piramide zetten vrijdagmiddag 12 april hun beste beentje voor. Ze komen op de dag van de Koningsspelen in actie in een sponsorloop. Alle bijna 400 leerlingen van de school gaan rondjes lopen voor een aansprekend doel: een kunstgrasveldje op het bovenbouwplein. De aanleg daarvan is het begin van een verdere vergroening van de beide pleinen van De Piramide, een mooie stap op weg naar de schoolpleinen van de toekomst.

Openbare basisschool De Piramide bestaat komend schooljaar 25 jaar onder die naam. Dat jubileum wil de school onder meer extra glans gaan geven met een mooie opwaardering van de beide schoolpleinen. Zowel het onderbouwplein aan de Aloysiuslaan als het grotere bovenbouwplein aan de Van de Pollstraat gaat onder handen worden genomen. Daarbij komt er méér aandacht en ruimte voor bewegen en voor natuur- en milieueducatie. Beide pleinen krijgen sowieso een groenere uitstraling.

Kunstgrasveldje
Bovenaan het wensenlijstje staat al geruime tijd een kunstgrasveldje voor de bovenbouw, waar naar hartenlust op gevoetbald en gehockeyd kan worden. Daar hangt echter een stevig prijskaartje aan. Daarom is ervoor gekozen om via een sponsorloop een zo groot mogelijk deel van het benodigde bedrag bijeen te gaan brengen. Alle kinderen van groep 1 tot en met 8 komen vrijdagmiddag 12 april in actie. De groepen 1, 2 en 3 gaan vanaf 13.15 uur rondjes lopen op het grote schoolplein. Ze kunnen zich per gelopen rondje laten sponsoren door ouders, familie, vrienden en bekenden. Het is ook mogelijk om één vast bedrag te betalen, ongeacht het aantal gelopen rondjes.

Certificaat mee
De jongens en meisjes van groep 4 tot en met groep 8 lopen hun rondjes tussen 13.15 en 14.45 uur. Zij leggen een parcours af dat begint bij de school, door het park voert en via de Van Beresteijnstraat en het Loeffplein weer terugkomt bij De Piramide. Het is de bedoeling dat de kinderen maximaal 30 rondjes lopen. Na afloop van de sponsorloop krijgt iedereen een certificaat met het aantal gelopen rondjes mee naar huis. Daarmee kan dan het door de sponsors toegezegde geld worden opgehaald.

Omdat de sponsorloop op de dag van de Koningsspelen wordt afgewerkt, zullen veel kinderen in het oranje gekleed gaan lopen. Uiteraard kunnen ze volop ondersteuning van toeschouwers én sponsors gebruiken. Die zijn van 13.00 tot 15.00 uur van harte welkom!

Kijk ook bij

Lezing ‘Portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd’

Op 8 februari geeft Joyce Tritschler-van Os een lezing in DePetrus over portretten uit de …