De leerlingen van Ut Driehoekske hebben al zin in de carnavaleske optocht rondom de school

Leerlingen De Piramide in carnavaleske optocht door de wijk

Alle leerlingen van Openbare Basisschool De Piramide trekken op vrijdag 21 februari – de vrijdag vóór carnaval – in één grote carnavaleske optocht door de wijk. Dat doen ze om stil te staan bij het feit dat de school 25 jaar bestaat. Het belooft een kleurrijke en spetterende presentatie te worden van ‘Ut Driehoekske’, zoals De Piramide tijdens het carnavalsfeest heet. Kinderen én team hopen natuurlijk op veel publiek langs de route!

Het is alweer een paar jaar geleden dat De Piramide vlak voor carnaval in optocht door de wijk trok. Dit jaar is besloten die traditie weer van stal te halen. De school viert immers dit kalenderjaar het 25-jarig bestaan en daar past een mooie, verklede optocht prima in. Die vindt plaats op 21 februari. Héél de school laat zich dan van zijn meest feestelijke kant zien. Zo verbeelden de kleutergroepen de ‘gelukspijlers’ van de school in de optocht: groei, geluk en wijsheid. Andere thema’s die voorbijkomen zijn onder meer de Boefjes van De Piramide, Feestmutsen, Onderwijs van Vroeger en ‘al 25 jaar een wèrrem gevûûl’.

Route
De optocht, die uiteraard muzikaal in stijl wordt opgeluisterd, start rond 09.00 uur en duurt naar verwachting een uurtje. Bij aankomst op school worden alle kinderen in hun kleurrijke outfits feestelijk op de foto gezet. De route voert van de Van de Pollstraat door de Van Heeswijkstraat, Schoonveldsingel, Sint-Catharinastraat en een stuk Theresialaan weer terug naar school. De groepen 7 van De Piramide maken carnavaleske flyers om buurtbewoners te attenderen op de optocht. Want met véél publiek langs de kant wordt de optocht alleen nog maar gezelliger!

Kijk ook bij

Doe mee aan de huisdier look-a-like challenge!

En win een professionele fotoshoot met je huisdier, aangeboden door knapdier.nl – Fotografie Doe samen …