Home / Algemeen / Leer meer over de natuur!
Patisserie De Rouw

Leer meer over de natuur!

Op 13 maart start Natuurlijk Vught (NMV en andere natuurclubs uit Vught) met een bijzonder initiatief: de basiscursus Natuur. Een cursus die op b(l)oeiende en informatieve wijze vertelt over de natuur in de omgeving van Vught. Daar liggen een aantal parels van natuurgebieden met ieder hun eigen biotoop en verleden. Er is daar dan ook een grote diversiteit aan natuur en landschappen te vinden.

De NMV heeft zeer deskundige docenten weten aan te trekken: Frans Kapteijns, bekend als de Twitterende Boswachter van Natuurmonumenten, Tineke Cramer, de vrouw die alles weet over insecten, Remco van Eindhoven, begenadigd landschapsarchitect uit Vught, en Peter Twisk, dé zoogdierdeskundige van Brabant.

De cursus bestaat uit zes avonden (woensdagavond) en heeft iedere keer een ander thema. Na iedere les is er een excursie in een gebied dat aansluit op het thema (de zaterdag erna). De kosten voor de cursus bedragen 60 euro. Kijk voor meer informatie op www.nmvught.nl of mail naar sietskevanmaren@gmail.com.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Een tekenbeet? Dit moet je doen

Ingezonden mededeling Een wandeling maken, een verjaardag buiten vieren, een fietstochtje door de bossen. Allemaal …