Lars Albers (l) en Randy Bouwer (Foto: Bo Blitz)

Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in villa Bleijenburg

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in het 17e-eeuwse rijksmonument villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt van het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd de centrale bar is. Vigor is het eerste eigen restaurant van het duo dat eerder in diverse sterrenrestaurants werkte.

In het restaurant kunnen maximaal 80 gasten genieten van een internationale keuken. De keuken is de trots van de 34-jarige chef Lars Albers. Albers: “Onze stijl kun je het beste omschrijven als ‘casual fine dining’, waarbij gekookt wordt met pure, herkenbare ingrediënten. We laten het product in zijn waarde en het garnituur is ondersteunend aan het hoofdproduct. Onze keuken is eerlijk, verfijnd en niet overmatig complex. Want wat goed is, is nooit te ingewikkeld.”

Interieur licht en toegankelijk
Het interieur is eigentijds en modern met lichte en natuurlijke tonen en materialen. Stoelen en banken zijn afwisselend bekleed met leer, stof en hout. Randy Bouwer (40 jaar): “Ook in de vorm van de tafels is variatie, deze zijn rond en vierkant. We gebruiken geen tafellinnen, wel zijn de tafels opgedekt met mooie servetten. Het restaurant bestaat uit twee ruimten: de oorspronkelijke villa en het serre-deel dat tegen de voorgevel is gebouwd. Het serre-deel is grotendeels voorzien van een stenen vloer en heeft openslaande deuren die uitkomen op het terras. Bij mooi weer kan dit deel als het ware bij het terras worden getrokken en heeft de gast het gevoel buiten te zitten. Hier is ook het bij de villa behorende historische tuinhuisje gevestigd dat in ere is hersteld en waarin nu onze private-dining-ruimte is gevestigd. Ondanks de oppervlakte van 300 m2 is de zaak intiem en toegankelijk.”

Vijf dagen open voor lunch en diner
Vigor is gevestigd aan de Raadhuisstraat 1 in Vught en is van woensdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner. Randy Bouwer: “Op zondag zijn we vanaf 12 uur doorlopend geopend, zodat gasten ook terechtkunnen voor een late lunch of een vroeg diner.”

Kijk ook bij

Marieke van den Broek haalt zilver bij Beauty Awards

Zondag 25 april is bekend geworden dat Marieke van den Broek de tweede prijs heeft …