Language Institute Regina Coeli uitgeroepen tot FD Gazelle

Het Financieel Dagblad heeft Language Institute Regina Coeli uitgeroepen tot FD Gazelle 2017. Regina Coeli – ook bekend als ‘de Nonnen van Vught’ – behoort daarmee tot de 754 snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Ieder jaar gaat het FD op zoek naar de snelst groeiende bedrijven in Nederland. De groei van een bedrijf wordt bepaald op basis van de netto-omzet. Deze moet over de afgelopen drie jaar onafgebroken met minimaal twintig procent gestegen zijn. Language Institute Regina Coeli dankt de groei aan de toenemende belangstelling voor taaltrainingen. De laatste jaren is er met name meer vraag naar trainingen Nederlands voor expats die tijdelijk in Nederland verblijven of voor mensen die zich langdurig in Nederland vestigen. Daarnaast is er een stabiele hoge vraag naar taaltrainingen Engels, Frans en Duits. De behoefte aan taaltrainingen Spaans, Italiaans, Portugees en Chinees is kleiner, maar laat wel een groei zien als gevolg van een beter ondernemers- en vestigingsklimaat in de landen waar deze talen gesproken worden. Veel cursisten van Regina Coeli zijn afkomstig van  bedrijven die internationaal opereren. Daarnaast is er een stijgend aantal zzp’ers dat een taaltraining volgt bij Regina Coeli en is er een toenemende vraag vanuit de medische sector en de overheid.

Sterke reputatie
Language Institute Regina Coeli heeft een sterke reputatie als het gaat om de resultaten van een taaltraining. In de individuele taaltrainingen streven de native taaltrainers naar het best mogelijke resultaat voor de cursist. Mede daardoor won Language Institute Regina Coeli drie achtereenvolgende jaren de verkiezing tot ‘Beste Opleider van het Jaar’. Het instituut blijft innoveren met nieuwe mogelijkheden om de trainingen te verbeteren. Zo wordt er nu geëxperimenteerd met de inzet van virtual reality tijdens de taaltrainingen.

Gastenverblijf
Een andere oorzaak voor de groei is de opening van een gastenverblijf in januari 2016. Daardoor kunnen cursisten gedurende hun hele taaltraining bij Regina Coeli verblijven en zich nog beter focussen op het leren van de vreemde taal. De bezettingsgraad van het gastenverblijf is sinds de opening nagenoeg 100%. Language Institute Regina Coeli is in 1963 opgericht door een kloosterorde en werd lang gerund door zusters die afkomstig waren uit allerlei landen en op die manier hun moedertaal konden overbrengen aan cursisten. Vandaar dat het taleninstituut nu ook wel bekend staat als ´de Nonnen van Vught´ en geroemd wordt om de resultaten die je er kunt behalen tijdens een taaltraining. De lessen worden nog steeds verzorgd door native speakers.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …