’Lang zal ze Leuven’: voorstelling door Theaterkoor Tot&Met!

Op zaterdag 20 en zondag 21 januari zal Theaterkoor Tot&Met! een voorstelling geven in verband met het 10-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit jubileum liet het koor zich ruim een half jaar lang volgen met een filmcamera. De film schetst een mooi beeld van de veelkleurigheid van het koor en hoe elke stemgroep zijn of haar eigen rol vervult.

De bezoekers zien hoe het idee voor het eerste internationale optreden in Leuven wordt geboren, maar de mockumentary is ook een niets verhullende kijk in de keuken van een koor op zoek naar het perfecte optreden. Verhitte vergaderingen, opgetrommelde specialisten, audities voor dé solo. De spanningen nemen toe naarmate de internationale reis dichterbij komt. Theaterkoor Tot&Met blijkt een koor met een lang bewaard geheim … haalt het Leuven wel?

Ga naar het theater voor de feelgood-mockumentary van het jaar op zaterdagavond 20 en zondagmiddag 21 januari in Perron 3 in Rosmalen. Naast de film wordt er ook volop gezongen door het koor zelf en daarnaast door een bevriend gastkoor. Op zaterdag is dat theaterkoor ‘Vinger in je oor’ uit Utrecht en op zondag ‘The Flat Nuts’ uit Leuven. Kaarten voor de voorstellingen zijn te verkrijgen via de website: www.theaterkoortotenmet.nl . Daar is ook een trailer te zien die een kleurrijk voorproefje geeft van de voorstellingen.

De koren
Theaterkoor Tot&Met! zingt en speelt regelmatig op grote en kleinere evenementen. Oorspronkelijk afkomstig uit Den Bosch, maar inmiddels ook gevraagd voor optredens buiten de regio. Zingen is de hoofdact, maar daar blijft het niet bij. Alles wordt gebracht als een verhaal, met drama, passie, humor. De muziekstijlen variëren van recente pophits tot klassiek, van folk tot rock. De koorleden zingen en acteren het liefst op verrassende plekken die bij het thema passen of op festivals. Ook maken ze als ‘zwerfkoor’ de stad wel eens onveilig met hun optredens, zoals ze in december nog deden in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch.

‘The Flat Nuts’ uit Leuven is een prettig gestoorde groep van twintigers, dertigers en veertigers die een gevarieerd repertoire zingen, van pop tot rock. Zij zingen alles a capella in een vierstemmig ensemble.

Theaterkoor ‘Vinger in je oor’ is een groep enthousiaste mensen uit Utrecht. Hun voorstellingen worden bepaald door een tot de verbeelding sprekend thema, wat de basis vormt voor repertoire en theatrale vormgeving. Het resultaat is steeds een verrassende voorstelling, vol humor en dramatiek. Aantrekkelijk om naar te luisteren en naar te kijken.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …