Jeanne Tax zoekt een samenspel met materialen

Lambertuspodium: Eten en Kunst

Het Lambertuspodium organiseert, in samenwerking met de Kunststichting Vught, ‘Eten en Kunst’.  Vrijdag 27 oktober kunt u  genieten van een heerlijke driegangenmaaltijd, verzorgd door het Lambertuspodium met medewerking van het KOV en de KSV. Jeanne Tax en Patrice Vermeer zijn dit jaar de gastsprekers tijdens ’Eten en Kunst’. Zij vertellen aan het begin van de maaltijd en tussen de gangen door over hun werk en passie en tonen de bezoekers hun werk. Aanvang 18.00 uur Lambertuskerk, Helvoirtseweg 5, Vught.

Mondriaan en de Stijl
In het kader van MtVD is er dit jaar ook een ‘voorprogramma’. Degenen die willen zijn tussen 16.30 en 17.30 uur welkom in Kunstlokaal 4M, Kerkstraat 5. Hier is een expositie ingericht door 16 leden van het KOV,  geïnspireerd op Mondriaan en de Stijl. Jeanne Taks en Patrice Vermeer ontvangen u hier en geven uitleg over het ontstaan van deze werken. Om 17.30 uur loopt u vanaf deze locatie naar de Lambertuskerk voor het diner.

Kunstenaars
Jeanne Tax zoekt een samenspel met materialen om te komen tot assemblage-, conceptuele kunst en mixed-media. Haar beelden en composities zijn afgeleid van fantasieën, gebeurtenissen, gevonden voorwerpen, ambachtelijke beelden, tekst of thema’s. Het idee/concept is het startpunt, dan het ontwerp, daarna het materiaal om te komen tot het uitwerken-groeien van een beeld.

‘on the way to Sevilla’, Patrice Vermeer

Voor Patrice Vermeer is de natuur haar grootste inspiratiebron. Haar olieverfschilderijen tonen geabstraheerde landschappen. Voorbeelden hiervoor haalt zij uit haar vele foto’s. Met fragmenten uit haar foto’s transformeert zij deze, zodat er een nieuw beeld ontstaat. Patrice werkt graag met olieverf om daarmee structuren en texturen te creëren.

Meegenieten?
Wilt u meegenieten van deze ‘Kunst-Maaltijd’, dan is het noodzakelijk om vooraf te reserveren. Dat kan per mail: lambertuspodium@gmail.com of telefonisch: 073-6566318 (tussen 17.30 en 19.30 uur) tot uiterlijk woensdag 25 oktober 18.00 uur. De kosten zijn 15 euro, te betalen bij binnenkomst.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …