Lambertuspodium: Cultuur na het lunchuur

Op zondag 14 januari om 15.00 uur staat het 2de ‘Cultuur na het lunchuur’-concert op de agenda. Dit concert is de opvolger van het lunchconcert op de vrijdagmiddag, zoals dat tot vorig jaar plaats vond. De eerste reacties bij het zondagmiddagconcert van 19 november waren enthousiast, dus de organisatoren hopen dat de verplaatsing naar de zondagmiddag een goede keuze is, waardoor meer mensen de kans krijgen om deze bijzondere concerten bij te wonen.

Bij dit concert  treedt het ‘Arcadië Trio’ voor u op. Dat bestaat uit klarinettist Steven Geraards, cellist Timothée Busch en pianiste Henriëtte Wirth. Zij leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Utrechts Conservatorium. Hun repertoire omvat werken van bekende componisten als Brahms, Beetboven en Bruch, maar ook van minder bekende grootheden als Rota, Tajčević en Zemlinsky. Zij gaven concerten in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht, in Madrid en Léon en traden op voor zowel Radio 4 als Radio 1. Tijdens dit concert spelen zij werken van Beethoven, Schumann en Brahms.

De musici
Steven Geraards maakte o.a. deel uit van het Nederlands Studenten Orkest, het Nederlands Studenten kamerorkest en het J. Pz. Sweelinck Orkest, remplaceerde de afgelopen jaren bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest, maakt deel uit van het Trio Trajectum en vormt samen met Henriëtte Wirth een duo. De Franse cellist Timothée Busch gaf concerten met o.a. het Rietveld kwartet, het Duo Ponticello en het Busan ensemble. Hij remplaceert met enige regelmaat bij het Gelders Orkest en het Nederlands Begeleiding Orkest en is tevens lid van het Ciconia Consort. Henriëtte Wirth studeerde naast piano ook Muziekwetenschap in Utrecht,  klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en rondde vorig jaar de studie piano forte af bij Bart van Oort. Zij richtte barokorkest Ars Mirabilis op in Brussel, is organist van het Castello Consort, zingt renaissance polyfonie en speelt harp.

De kerk, Helvoirtseweg 5 Vught, gaat open om 14.30 uur. Koffie en thee staan klaar! Entree 7,50 euro.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …