Lambertusmarkt en Talentenveiling zaterdag 21 september

Na de zeer succesvolle jubileum editie van vorig jaar, wordt alweer voor de elfde keer de populaire Lambertusmarkt en de bijbehorende talentenveiling gehouden. Op zaterdag 21 september kunt u weer bieden op talloze talenten en koopjes scoren op de markt.

Al vele jaren worden op de veiling zeer uiteenlopende talenten en diensten aangeboden: wandelingen, diners, auto’s met en zonder chauffeur (u moet in het laatste geval wel zelf sturen …), vakantiewoningen en rondleidingen in de stad, door de regio, maar ook naar Antwerpen of Maastricht. Allemaal aanbod waar weer flink op geboden zal worden. Er is bovendien een Rad van Fortuin; daarvoor worden lootjes verkocht waarmee diverse mooie artikelen – allemaal ter beschikking gesteld door ondernemers uit Vught – gewonnen kunnen worden. Verder vele soorten workshops en muziek in verschillende vormen al dan niet inclusief zelf meezingen.

Markt
De Lambertusmarkt zal ook dit jaar alles bieden wat u op een nazomermarkt mag verwachten: kraampjes met zelfgemaakte jam en taarten, boeken, speelgoed en curiosa. Een gezellig terras tussen kerk en toren zal plaats bieden aan de talentenveiling. De organisatoren hopen uiteraard op een beetje zon. Veilingmeester Karel de Boer zal de hamer met verve hanteren. In de kerk zelf is een tentoonstelling van werk van Lidwina Charpentier; zij is in de middag zelf ook aanwezig en toont werk gemaakt van vilt en wol. Voor wie een voorproefje wil: kijk op de website van de Lambertus Kerk (kunst in de kerk).

Opbrengst
Doel van de festiviteit is niet alléén geld ophalen, maar vooral ook samen leuke dingen doen en elkaar in een vaak heel andere omgeving ontmoeten. De opbrengst van veiling en markt is deels voor het onderhoud van de kerk. Daarnaast zal dit jaar een deel van de opbrengst worden besteed aan hospice De Duinsche Hoeve in Rosmalen. De Duinsche Hoeve is een kleinschalig hospice waar ruimte is voor negen gasten. Artsen, verpleegkundigen, geestelijk verzorger en vrijwilligers leveren optimale zorg. Dankzij het kleinschalige karakter hangt er een warme en huiselijke sfeer.

Inleveren spullen en boekje met kavels
Op donderdag 19 september van 19.00 tot 20.00 uur kunt u bij de toren van de Lambertuskerk spullen voor de markt afgeven. Het gaat bijvoorbeeld om speelgoed, serviesgoed, leuke dingen voor in huis, tuin of keuken (geen elektrische apparaten) en om actuele boeken. Het boekje met alle kavels die op de veiling worden aangeboden is vanaf 14 september te vinden op de website van de Lambertus Kerk.

Kijk ook bij

Benefietconcert met Og3ne en Emmelie

Op vrijdag 23 december om 20.00 uur is de Ruwenberg het kerstdecor voor het benefietconcert …