Lambertusgemeente zoekt wegen in coronacrisis

‘Pasen vieren in quarantaine’

Ook de Protestantse Gemeente rond de Vughtse Lambertuskerk is getroffen door de coronacrisis. In ieder geval tot 1 juni zullen er geen kerkdiensten en andere samenkomsten worden gehouden.

“Daarmee is een wezenlijk deel van ons werk in gevaar gekomen”, zegt Udo Doedens, de predikant van de Lambertuskerk. “Net als andere geloofsgemeenschappen zoeken we nu naar manieren om elkaar vast te houden en ons geloof te kunnen blijven delen. Sinds twee weken werken we mee aan de kerkdiensten die door RTV de Lage Landen worden uitgezonden vanuit de Grote Kerk van Den Bosch. Ook sturen we wekelijks een nieuwsbrief rond om elkaar te bemoedigen en op de hoogte te houden.”

Ziek?
Zijn er veel gemeenteleden getroffen door de ziekte? “Momenteel ligt één gemeentelid met corona in het ziekenhuis. Verschillende andere gemeenteleden hebben familie die ziek is. Vooral het verbod op het bezoeken van mensen in instellingen komt hard aan. Toch houden de meeste mensen goede moed.”
Hoe denkt u over de epidemie vanuit het geloof? Doedens: “In de Bijbel gebeurt het vaak dat mensen in ballingschap moeten leven of door vreemde volken worden overheerst. Ze leven steeds met de dood in de buurt. Daar kun je je aan spiegelen. Straks vieren we Pasen terwijl we in quarantaine zijn. Met Pasen laat Jezus de dood achter zich, nadat Hij eerst door de dood is heengegaan. Dat is een grote belofte voor al zijn volgelingen.”

Voor meer informatie en voor het aanvragen van de nieuwsbrief: www.lambertuskerkvught.nl.

Kijk ook bij

Kofferbakverkoop bij D’n Hop Boxtel

D’n Hop houdt op zondag 7 mei van 10.00-15.00 uur de eerste editie van de …