Laatste weekend openstelling museum Regiment Wielrijders

Op zaterdag 2 oktober is dit jaar voor het laatst het museum over het Regiment Militaire Wielrijders op Fort Isabella geopend, en wel van 14.00 tot 16.30 uur. Ook wordt die dag om 14.00 uur een gratis rondleiding gegeven, waarbij iedereen kan aanhaken.

Op Fort Isabella beleef je meer dan 400 jaar geschiedenis op één plek. Het fort verdedigde vanaf de 17e eeuw de stad ‘s-Hertogenbosch tegen de Hollanders en bood later bescherming tegen oprukkende Fransen en opstandige Belgen. In de 20e eeuw werd het oude fort omgevormd tot de Isabellakazerne. Daar was het roemruchte Regiment Militaire Wielrijders gelegerd, dat dapper weerstand bood tegen de Duitse invallers, maar tegen een hoge prijs.

Gidsen van de Stichting Fort Isabellakazerne vertellen op zaterdag 2 oktober in het museum en tijdens de rondleiding de verhalen van alle mensen die op deze plek ooit waren en sliepen, werkten en stierven. Tijdens de rondleiding neemt de gids u mee langs de nog bestaande monumenten en vertelt hoe het 17e-eeuwse Fort Isabella in de 20e eeuw werd getransformeerd tot het kazernecomplex dat vandaag nog herkenbaar is. Speciaal wordt ook stilgestaan bij het monument voor de tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde wielrijders.

Aanmelden
Het is praktisch om u vooraf aan te melden voor het museum en/of de rondleiding. Aanmelden kan via info@fortisabellakazerne.nl of 06-43233275. Het museum is gevestigd op de zolder van het hoofdgebouw op Fort Isabella (Reutsedijk 7). Entree: 2 euro per volwassene, tot 18 jaar gratis. De rondleiding start voor het hoofdgebouw.

Kijk ook bij

Wildbeheereenheid investeert in broedsucces van wilde eend – mét resultaat!

Wildbeheereenheid Broek en Duin (belast met jacht, populatiebeheer en schadebestrijding op 12.500 ha binnen de …