Eveline van de Griend bij Museum Slager (fotograaf Ruud Strobbe)

Laatste week van de succesvolle expositie ‘Reincarnation of Hieronymus Bosch’

Bijzondere rondleiding Museum Slager en Meet & Greet the artist voor de leden van Stichting Loods.

Op vrijdag 5 april verzorgt Museum Slager in samenwerking met Stichting Loods een gratis rondleiding voor hun deelnemers en een ontmoeting met de kunstenares. Stichting Loods is een fusie van PUB en Spoor 073 en biedt activiteiten aan voor kwetsbare mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Dat kan door bijvoorbeeld eenzaamheid, verslaving, psychiatrische problemen, dak-/thuisloosheid of armoede zijn. Deze stichting zet zich in voor een groep mensen in Den Bosch voor wie verbinding niet zo vanzelfsprekend is.

Kunstenares Eveline van de Griend zal hen persoonlijk te woord staan. Deze rondleiding is een persoonlijke wens van Van de Griend. De schilderijen zijn maatschappij-kritisch en tonen een beeld van onze samenleving. Van de Griend liet zich voor deze serie inspireren door Hieronymus Bosch. In deze expositie stelt Van de Griend actuele vragen ter discussie en worden thema’s als postkolonialisme, culturele verschillen en de onderlinge relatie van de mens belicht. Voor Van de Griend is kunst haar communicatiemiddel. In haar schilderijen en beelden combineert ze op sublieme wijze stijlen uit het verleden met de fictie van vandaag. “Kunst mag ageren, irriteren zolang het maar gezien wordt en beweging in gang zet”, aldus Van de Griend.

Eveline van de Griend is een internationaal opererende kunstenaar residerend in Berlijn, Duitsland. Ze exposeerde eerder in o.a. Mexico, Duitsland, Zuid-Afrika en in verschillende Nederlandse steden. Als jong talent viel Van de Griend al op in de tentoonstelling ’BRABANT NU’ bij museum De Pont in 2008. De expositie ‘Reïncarnation of Hieronymus Bosch’ is zeer enthousiast ontvangen en trok in de afgelopen maanden een ongekend groot aantal bezoekers naar Museum Slager in Den Bosch. De expositie is alleen deze week nog te zien, tot 7 april.

‘Reïncarnation of Hieronymus Bosch t/m 7 april in Museum Slager te Den Bosch.

Museum Slager
Dinsdag t/m vrijdag 11:00 – 17:00 uur.
Zaterdag en zondag 13.00 -17.00 uur.

Choorstraat 8
5211 KZ ’s-Hertogenbosch

Gratis toegang voor Museumjaarkaarthouders.

Kijk ook bij

Robotica-team Gymnasium Beekvliet wint scrimmage

Het robotica-team van Gymnasium Beekvliet (Panic Attack) is in de landelijke voorrondes van de First …