Sloop tijdelijke Albert Heijn

Laatste stukje Marktveldpassage tegen de vlakte

Het laatste stukje Marktveldpassage staat op het punt te verdwijnen. Een klein deel van het in 1971 geopende overdekte winkelcentrum, waarin de HEMA nog gevestigd was, gaat 19 februari tegen de vlakte. De bedoeling is dat het sloopwerk op 1 april klaar is. Het afbreken van de tijdelijke Albert Heijn is ook in volle gang.

Door Ada Imming

Het sloopbedrijf start in de week van 19 februari met het afzetten van het terrein. Als het slopen eind maart klaar is, blijft het terrein afgezet zodat snel daarna de bouwplaats ingericht kan worden voor Fase 2 van Centrumplan Oost, de bouw van Het Koetshuis aan het nieuwe Marktveldplein. Hierin komen 15 woningen en een horecaruimte. In Fase 3 wordt De Baron gebouwd met 10 woningen en 3 winkels. De koopwoningen in beide complexen zijn allemaal verkocht. De verwachting is dat ze in april 2026 opgeleverd kunnen worden. Dat is tevens het einde van de totale bouw van het winkelcentrum Marktveldplein.

Deze week HEMA open
Eind vorig jaar werden de woningen van Het Raadhuys, boven AH en de andere winkels, opgeleverd. Op 24 januari opende AH zijn deuren en inmiddels zijn ook bijna alle nieuwe winkels geopend, zoals Gall & Gall, Etos en Bruna. Deze week opent de HEMA en daarna volgen bakker Van Keulen en opticien Pearle.
Er wordt hard gewerkt aan het afbreken na drie jaar van de tijdelijke AH op de hoek van de Raadhuisstraat/Baron van Hövellplein. De betonvloer blijft liggen voor extra (tijdelijke) parkeerplaatsen voor bezoekers van de winkels.

Nieuwsberichten
Omwonenden moeten er dus rekening mee houden dat er tot april 2026 overlast zal zijn door bouwwerkzaamheden. Zij ontvangen donderdag 15 februari hierover allemaal een brief namens Green Real Estate, Bouwaccent en Burgtbouw. Ook de komende tijd worden de omwonenden via nieuwsberichten op de hoogte gehouden op www.updates.marktveldplein.nl en incidenteel ook met brieven op het huisadres. Wie vragen heeft kan deze in een mail sturen aan contact@marktveldplein.nl. Die vragen zullen dan zo goed mogelijk beantwoord worden.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …