Stemmen op ‘Beste Bibliotheek’ in de biechtstoel.

Laatste dagen verkiezing ‘Beste Bibliotheek’

De eindstreep van de verkiezing Beste Bibliotheek komt in zicht. Het publiek kan nog tot en met zondag 31 maart een stem uitbrengen op Bibliotheek Vught, gevestigd in DePetrus. Samen met vijf andere bibliotheken is Vught genomineerd voor de titel Beste Bibliotheek van Nederland 2019. De prijs wordt enerzijds bepaald door een jury en anderzijds door stemmen van het publiek. Stemmen op Vught kan via https://bestebieb.nl. Op dinsdag 16 april wordt de winnaar bekendgemaakt.

De wedstrijd wordt jaarlijks uitgeschreven door Bibliotheekblad, het vakblad voor mensen die werkzaam zijn in de bibliotheekwereld. Zij willen hiermee laten zien dat Nederland aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende bibliotheken heeft die het waard zijn om in stand te houden. De winnaar wordt bepaald door een deskundige jury en door stemmen van het publiek. Want de gebruiker van de bibliotheek én de inwoners maken bibliotheek Vught tot de beste van Nederland! De stembussen zijn gedurende de maand maart geopend, op dinsdag 16 april wordt de winnaar bekend gemaakt op het Nationale Bibliotheekcongres in Rotterdam. Stemmen kan tot en met 31 maart via https://bestebieb.nl.

Biechten
Voor de verkiezing heeft de bibliotheek een pop-up biechthok gemaakt, waar iedereen in kan stemmen. Burgemeester Van de Mortel gaf samen met bibliotheekmanager Martin Hol op vrijdag 1 maart het startschot voor de verkiezing.

Kijk ook bij

Volkskerstzang in ‘Het Huis van Brabant’

Op zondag 11 december a.s. zal voor de 32e keer de Volkskerstzang (VKZ) plaatsvinden in …