Jordi van der Schoot (links) en Will Balvers

Laatste competitietest JCV: clubontmoeting tegen Taverbo

Met een clubontmoeting tegen het Boxtelse Taverbo rondt JCV zaterdag de voorbereidingen op de nieuwe competitie af. Een week later staat het vaandelteam van de Vughtse tafeltennisclub voor een rentree in de landelijke derde divisie. Dat is vier klassen hoger dan het niveau waarop JCV 1 enkele maanden geleden nog uitkwam.

Met Taverbo 1 als tegenstander neemt JCV het zaterdagmiddag vanaf 14.30 uur op tegen een opponent die één niveau hoger uitkomt, in de tweede divisie. Het team heeft onder andere voormalig JCV’er Johan van den Nieuwenhuizen in de gelederen. Voor JCV komen Jordi van der Schoot en clubkampioen Artem Zeziulin achter de tafel. Thy Visser moet wegens werkzaamheden verstek laten gaan. Zijn plaats wordt ingenomen door de ervaren Will Balvers.

Het treffen tussen JCV 1 en Taverbo 1 is onderdeel van een clubontmoeting tussen diverse, als gelijkwaardig ingeschatte teams van beide verenigingen. JCV 4 is er één van, de andere twee zijn JCV Old Stars en Jeugd 1. Dat jeugdteam promoveerde afgelopen seizoen naar de eerste klasse van de DUO-competitie. Het team bestaat uit Lars en Ole Brochard, Jurre Stegehuis en Jort de Visser.

In het Old Stars-team is Wim van der Sande de speler met de grootste reputatie. In 1975 debuteerde de voormalige jeugdinternational als 16-jarige in JCV 1, dat toen uitkwam in de promotie-ereklasse. In 1997 maakte de Helvoirtenaar voor het laatst zijn opwachting in JCV 1. In het Old Stars-team van JCV zijn Peter Vullings en Hans Wagenaars zaterdag zijn secondanten.

Eerste diploma’s
Vooraf aan de clubontmoeting reikt JCV aan zes jeugdleden de eerste diploma’s van de eigen jeugdopleiding uit. De zes voldeden in een half jaar aan criteria voor vijf deelcertificaten. Behalve de vier genoemde jeugdspelers krijgen Stan Bouwman en Hein van Etten het diploma Young Stars. De diploma-uitreiking is om 13.00 uur. Daarna geven de geslaagden een demonstratie en volgt de clubontmoeting tegen Taverbo.

JCV 1 viert zijn rentree in de landelijke competitie op 28 januari met een uitwedstrijd. Op die zaterdag staat het team van trainer/coach Rudi van der Schoot in Heemstede tegenover HBC. De eerste wedstrijd voor eigen publiek is op zaterdag 4 februari. Dan is Smash uit Monster als eerste te gast in de zaal van JCV aan de Van de Pollstraat 3A.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …