Laat jouw micro:bit-project zien bij Vught Digitaal

In de aanloop naar Vught Digitaal op zaterdag 30 maart in DePetrus stellen CodeKids en Babel (bibliotheek) twintig micro:bit-computers beschikbaar. Deze zijn speciaal ontwikkeld om te leren programmeren en er kunnen lampjes, luidsprekers en motortjes op worden aangesloten. Het is de bedoeling dat je met de geleende micro:bit een project maakt dat samen met de andere Vughtse micro:bit-projecten in DePetrus wordt tentoongesteld.

Inmiddels zijn er wereldwijd bijna 2 miljoen micro:bits in omloop en steeds meer Nederlandse scholen geven micro:bit-lessen. Via de site https://makecode.microbit.org kun je de micro:bit met eenvoudige blokjes programmeren. Om snel wegwijs te worden, krijg je ook een set met speciale instructiekaarten en via CodeKids kun je vragen stellen.

Voor jong en oud
Omdat Vught Digitaal graag projecten ziet van mensen van alle leeftijden wordt bij je aanmelding via http://www.vughtdigitaal.nl gevraagd naar je leeftijd. Bij de geleende micro:bit krijg je ook lampjes, een luidspreker en een motortje om aan te sluiten.

Al veel aanmeldingen voor Vught Digitaal
Er zijn al veel aanmeldingen voor Vught Digitaal, maar er is nog ruimte voor mensen/organisaties die iets digitaals willen laten zien. Naast een hoek met eenvoudige programmeerbare robots voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er mini-workshops voor beginners waarin je kunt kennismaken met de programmeertaal Scratch, de micro:bit of de Arduino.

Vught Digitaal heeft ook activiteiten voor degenen die (nog) niet zo vaardig zijn met computers. Zo presenteren bibliotheek Vught (Babel) en ABZ hun aanbod voor (beginnende) computergebruikers.

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …