KWF Vught huldigde 21 jubilarissen

Vorige week heeft KWF-afdeling Vught haar jubilarissen gehuldigd in het raadhuis. In totaal konden 21 vrijwilligers van de afdeling in het zonnetje worden gezet.

Het KWF-gezelschap werd om 16.00 uur ontvangen met een kopje koffie en iets lekkers erbij. Om 16.30 uur verwelkomde burgemeester Van de Mortel de jubilarissen. Na dit welkom hield de heer M. van ’t Schip een lezing. Hij vertelde over zijn stichting die is opgericht naar aanleiding van de ziekte van zijn vrouw Carola. Zij werd getroffen door melanoomkanker, een van de meest agressieve vormen van kanker. Hij deelde zijn persoonlijke, zeer aangrijpende verhaal met de aanwezigen, wat iedereen weer extra heeft gemotiveerd om zich te blijven inzetten voor het KWF. Van ’t Schip vertelde ook over het belang van immuuntherapie en het belang van onderzoek naar deze vorm van therapie. Daarna zette de heer Musters uiteen hoe hij Van ’t Schip helpt met het werven van fondsen. Hij helpt met zijn bedrijf en zijn medewerkers om geld in te zamelen.

Na deze lezing huldigde afdelingsvoorzitter Jolanda van de Mortel-Moonen de jubilarissen. Er waren 3 jubilarissen die zich zelfs al 40 jaar voor het KWF inzetten, 8 zilveren jubilarissen en 10 vrijwilligers die al 12,5 jaar voor de KWF-afdeling actief zijn. Het is altijd weer mooi om te zien dat zoveel mensen zich vrijwillig inzetten voor het goede doel. Dit jaar is er tijdens de huis-aan-huiscollecte 15.000 euro opgehaald; dat is 16% meer dan vorig jaar. Het KWF dankt alle Vughtse en Cromvoirtse inwoners voor hun gulle gaven. Na de lezingen en de huldiging werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog gezellig nagepraat. Het was een mooie bijeenkomst.

Kijk ook bij

Naam Wasserij De Spuistroom terug in de Uilenburg

Sinds 21 juni 2024 is de originele ‘Eerste steen’ uit 1949 terug op het terrein …