KWF blij met gift Kim en Mila

Afgelopen zaterdag overhandigden de vriendinnen Kim Reijnen (10) en Mila Salomons (11) een gift van € 137,50 aan Jolanda van de Mortel, voorzitter van KWF Vught. Het bedrag hadden ze zelf verzameld naar aanleiding van de langdurige ziekte en het recente overlijden van Kims negenjarige zusje Eef. Hun gift kan worde verhoogd door uw storting op de rekening van KWF Vught of een bijdrage aan de collecte die deze week plaatsvindt.

Op haar zesde jaar werd bij Eef Reijnen een hersentumor ontdekt. Ze bleek de enige in Nederland te zijn met deze zeldzame vorm van kanker. Haar ouders besloten daarop om haar een zo normaal mogelijk leven te geven. Tussen de vele ziekenhuisopnames door ging ze gewoon naar basisschool De Schalm, sportte enthousiast en speelde fijn met haar vriendinnen. Kim vertelt dat ze het vaak heel gezellig hadden. Mila speelde daarbij een belangrijke rol. “Als Eef soms erg ziek was, mocht Mila gewoon komen, alsof ze ook een zusje was.”

Het ontbrak dappere Eef nooit levensvreugde, mede dankzij haar omgeving. Kim: ”Toen ze blind was geworden na een behandeling, wilde ze gewoon blijven sporten. Op de tast beklom ze een steile wand. Dat vond ik heel knap van haar.” Haar laatste wens was een vakantie in Frankrijk met haar familie. Toen haar toestand plotseling verergerde, was een snelle terugtocht onvermijdelijk. Op 14 juli overleed ze thuis in bed.

Kim weet dat voor kankeronderzoek veel geld nodig is. Samen met haar moeder, meestal met Eef erbij, collecteerde ze al jaren voor het KWF. Zelf wilde ze ook iets doen. Daarom verkocht ze samen met Mila zelfgemaakte armbandjes. Later ging ze collecteren bij supermarkten. Het geld bewaarden ze in een afsluitbare drinkbeker. Deze werd zaterdag officieel overhandigd aan Jolanda van de Mortel en KWF-secretaris Nelly van Bolderen.

Jolanda van de Mortel: “We zijn diep onder de indruk van deze actie van Kim en Mila. Het is geweldig hoe zij samen zo’n mooi bedrag hebben verzameld voor dit belangrijke doel. Helaas is de strijd tegen kanker nog steeds niet gestreden. Geld voor onderzoek blijft hard nodig. Daarom geeft iedereen deze week hopelijk weer gul aan de KWF-collectanten.”

Uw gift kunt u ook storten op:
NL76 RABO 0155 4983 20 t.n.v. Stichting KWF Vught

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …