V.l.n.r.: Henny van der Heijden, Barry Haen en Jan de Rond

Kuub pyjama’s en ondergoed voor Voedselbank

Op vrijdag 15 november is bij de Voedselbank één kuub kinderpyjama’s afgeleverd voor verdeling onder haar klanten. Het ondergoed is bestemd voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. De partij kinderpyjama’s is afkomstig van Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West.

Mevrouw Barry Haen van Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West: “Wij hebben met de Voedselbank afgesproken om in 2018, 2019 en 2020 geld bij elkaar te brengen voor de aanschaf van nieuw ondergoed voor kinderen van 4-12 jaar. Tijdens onze wekelijkse bijeenkomsten gaat er een pot rond waar iedereen een ‘duit’ in gooit. Op jaarbasis komt dit neer op zo’n 1.500 euro. Door een goede deal met een van de winkelketens hebben we zo’n 240 setjes kunnen aanschaffen. Deze zijn op een pallet van één kuub naar ons en de Voedselbank vervoerd.”

Kinderen en armoede
Frans Koeman van Voedselbank ’s-Hertogenbosch e.o., die ook de voedselpakketten voor huishoudens in Vught ver- en bezorgt: “Wij zijn erg blij met deze deal. Onze klanten met kleine kinderen kunnen dit nieuwe ondergoed goed gebruiken. Kleding is een noodzakelijke en niet te vermijden kostenpost voor huishoudens. Met deze geste kunnen wij veel mensen een plezier doen. Wij gaan in de komende weken deze kleding onder onze klandizie verdelen.”

Rotaryclub ‘s-Hertogenbosch West heeft als thema voor haar community-activiteiten in de jaren 2018, 2019 en 2020 gekozen voor ‘kinderen in armoede’. Eerder, 2016, heeft de Rotaryclub een geldbedrag van 4.000 euro beschikbaar gesteld voor aanschaf van een nieuwe koelwagen.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …