Kunststichting Vught opent nieuw seizoen met ‘Vitamine Klassiek’

De Kunststichting Vught heeft in de coronaperiode haar jaarlijkse programma niet kunnen realiseren. Een van die zeer gewaardeerde programma-onderdelen vormde de Salone dell’Opera, waarbij bij mensen thuis een soort mini-opera werd uitgevoerd door conservatoriumleerlingen. Coördinator van die activiteit was Eva Kroon, zelf alt-mezzo. Op zaterdag 7 augustus verzorgt de Kunststichting een programma onder de naam ‘Vitamine Klassiek’ op Fort Isabella in Osteria Ciao Bella (Reutsedijk 4, Vught). Eva Kroon treedt dan op als alt-mezzo, samen met pianiste Heleen Vegter.

Eva Kroon schrijft: “We gaan van online naar offline! Terug naar ons publiek, terug naar muziek samen beleven! En voor mij terug naar Vught voor de muziek. Samen met pianiste Heleen Vegter heb ik een prachtig programma met de titel ‘Vitamine Klassiek’. Met dit programma laten we zien en horen dat de thema’s van klassieke liederen vrijwel naadloos aansluiten bij het nu. We lichten de liederen mondeling toe. Geen officiële concertzaaletiquette, maar een laagdrempelig en toegankelijk uitwisselen met jullie, het publiek. Precies zoals de liederen in de 19e eeuw ook bedoeld waren – dichtbij uitgevoerd met uiteraard gepaste, veilige afstand. Ik zie u graag op zaterdag 7 augustus om dat te vertellen.”

Reserveren
Er wordt op 7 augustus op twee tijdstippen een concert uitgevoerd: om 15.00 en om 18.00 uur. Reserveren – uitsluitend per e-mail – is nodig, omdat per concert 30 toeschouwers toegestaan zijn. Bij reservering wordt u verzocht aan te geven met hoeveel personen u komt en op welk tijdstip (15.00 of 18.00 uur). Zie verder voor meer mogelijkheden de website van de Kunststichting Vught: www.kunststichtingvught.nl. De toegangsprijs voor het concert bedraagt 15 euro (12,50 euro voor donateurs). Eten en drinken is voor eigen rekening.

Kijk ook bij

Concert in Sint-Catharinakerk op 13 juli

Het ’s-Hertogenbosch Vocaal Ensemble (HVE) geeft op woensdag 13 juli om 21.00 uur een concert …