Kunstproject ‘Tree of connection’ start in Vught

Zaterdag 18 februari van 12.00 tot 14.00 uur kunnen Vughtenaren kijken én meedoen met de aftrap van het kunstproject ‘Tree of connection’, in DePetrus in Vught. De ‘Boom van verbinding’ is een initiatief van de kunstenaars Tatiana Rylina uit Oekraïne en Carola Mokveld uit Vught.

Samen met enkele collega’s hebben Rylina en Carola begin dit jaar op stof verschillende bomen geprint met bladeren en schors, in het atelier van Carola. De volgende stap, is dat deze bomen mensen bijeenbrengen. Mensen kunnen op verschillende plekken komen om mee te doen aan dit project. Om bladeren aan de boom te borduren. Bladeren die ze gewoon mooi vinden, of bladeren die voor hen een symbolische betekenis hebben. En kun je niet borduren? Tatiana en Carola helpen je graag om dit op een eenvoudige wijze te leren, of anders vorm te geven.
De bedoeling van het project is niet op voorhand het borduren, maar vooral het ontmoeten van elkaar. Samen werken aan een kunstproject geeft verbinding, brengt mensen samen, legt nieuwe contacten. En wie weet wat daar weer uit voort kan komen?

Het printen van de boom
Juist in deze tijd van oorlog, de tijd na corona, is het van belang dat we elkaar weer op een eenvoudige en gemoedelijke manier ontmoeten. Samen dingen doen die we leuk vinden en ontspanning bieden. Een kop koffie en thee zijn dan ook onmisbaar tijdens het werken. De materialen, waarmee gewerkt wordt, zijn voor een groot deel gedoneerd door mensen die gereageerd hebben op een advertentie van de twee kunstenaars in het Brabants Dagblad. Daaruit alleen al bleek hoeveel mensen zich betrokken voelden om onderdeel te zijn van een groter en verbindend project.

Nieuwsbrief
De kunstenaars en de boom, zullen aanwezig zijn op 18 en 25 februari en 4 maart van 12.00 tot 14.00 uur in DePetrus. Ga gezellig kijken en nog liever, draag je steekje bij! Wil je op de hoogte blijven van het project, dan kun je inschrijven voor de nieuwsbrief en de andere plaatsen en plekken volgen waar de boom naar toe reist. Stuur een mail met ‘nieuwsbrief’ naar carolamokveld@gmail.com.

Kijk ook bij

Naam Wasserij De Spuistroom terug in de Uilenburg

Sinds 21 juni 2024 is de originele ‘Eerste steen’ uit 1949 terug op het terrein …