Impressie van de expositie (Foto: MUBO)

Kunstexpositie ‘Uitgelicht’ in MUBO

Tot en met 3 december 2023 is in Museum Boxtel de kunstexpositie ‘Uitgelicht’ te zien. Zeventien kunstenaars van kunstvereniging Kunstlicht 99 in Boxtel tonen nieuw werk met een grote diversiteit aan kunstvormen en een hoogwaardige artisticiteit. Tijdens de openingstijden van de expositie zijn altijd een of meerdere kunstenaars aanwezig voor een ‘Meet & Greet’.

Kunstlicht 99 is het netwerk van professionele kunstenaars in verschillende disciplines, woonachtig in Boxtel e.o. Een van hun activiteiten is het houden van exposities zoals deze. Met nieuwe werken van zeventien kunstenaars is een expositie ingericht met een grote diversiteit aan kunstvormen, zoals schilderkunst, ruimtelijk werk, glaskunst, grafische kunst, illustratiekunst en collages. Stuk voor stuk werken waarin de kunstenaars hun hart en ziel hebben gelegd. De creativiteit en bezieling spatten ervan af. De expositie is door Kunstlicht 99 samengesteld en in nauwe samenwerking met MUBO-vrijwilligers ingericht. De zeventien kunstenaars zijn Gisela Boleij, Hanneke Boleij, Kim Dumoulin, Mark ten Hacken, Sjoerd Hoffmans, Jan de Hoogh, Rasim Huseynov, Elise IJskes, Marjolein Krijger, Bea de Leeuw, Catja Nieuwenhuizen, Wava Roestamova, Margje Snellaars, Karel Snijders, Ingeborg ‘Helena’ van Stiphout, Huub Thorissen en Nantsje Vonk Rienstra.

Tijdens de looptijd van de expositie kan de bezoeker ook kennismaken met de kunstenaars. Gedurende de reguliere openingstijden zijn er altijd wel één of meerdere kunstenaars aanwezig om mee in gesprek te komen. Ze zijn dan te herkennen aan een badge met daarop hun naam. Tijdens deze ‘Meet & Greets’ vertellen de exposerende kunstenaars op welke wijze hun kunstwerk tot stand komt, met welke materialen zij werken en waar hun motivatie en inspiratie vandaan komt.

Hebt u belangstelling om een werk van een bepaalde kunstenaar aan te schaffen, dan kan dat in onderling overleg met de kunstenaar. Bij aankomst krijgt iedere bezoeker het gratis expositieboekje met daarin van alle kunstenaars een korte beschrijving van hun achtergrond, hun opleiding en hun motivatie en inspiratie voor het maken van kunst. Daarin staan ook hun contactgegevens.

Tijdens de looptijd van de expositie wordt op 15 oktober om 11.15 uur door Marie José Eijkemans een lezing gegeven over ‘Kijken naar Kunst van NU’. Zij zal de tentoongestelde kunstwerken in de expositie relateren aan bekende kunstenaars. Marie José Eijkemans was tot voor kort hoofd Educatie van museum De Pont in Tilburg en is nu zelfstandig kunsteducator met het geven van lezingen en workshops. Aanmelden voor de lezing is verplicht en kan via info@muboboxtel.nl of 06-16041898. Kosten zijn € 6 (met museumkaart € 3) inclusief koffie/thee.

De entreeprijs van de expositie is voor volwassenen € 5 (gratis met museumkaart) en voor kinderen van 12 jaar en ouder € 2. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. MUBO is geopend op zaterdag en zondag van 13-17 uur.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …