Kyona (2020) photograph with frame (detail)

Kunstenaars in de fotografie en glaskunst

Vanaf 7 maart bij Van Loon Galleries

Majestueuze portretten met een 17e-eeuws ‘randje’ waarin prachtige jonge vrouwen worden gevangen, het is het handelsmerk van Jenny Boot. Samen met de kleurrijke glassculpturen met kenmerkende harmonieuze kleurenpracht van Anneke van den Hombergh, vormen deze kunstwerken de nieuwe expositie bij Van Loon Galleries, die vanaf zaterdag 7 maart tot en met 19 april is te bezoeken.

Jenny Boot
Na de start van haar carrière als kunstenaar in de schilderkunst, studeerde Jenny Boot uiteindelijk af aan de fotoacademie in 2012 als modefotograaf. Hoewel Boot al voordat zij afgestudeerd was exposities aangeboden kreeg in New York en Parijs, werd zij in 2015 écht ontdekt. Het werk van de moderne kunstenaar met ‘roots’ naar de 17e eeuw, omvat onder anderen majestueuze portretten van prachtige jonge vrouwen en prachtige dinerscenes en hangt nu in verschillende prestigieuze collecties wereldwijd.

Sunset (2019) glass fusion

Anneke van den Hombergh
Door middel van ‘fusing’ op onbedwingbare wijze de onzichtbare schoonheid zichtbaar maken, het is hetgeen wat de werken van glaskunstenaar Anneke van den Hombergh kenmerkt. Voor Anneke is de kunst iets om in te leven, om mee samen te zijn, om mee te communiceren en om te delen. ‘Fusing’ betekent het versmelten van glas. Hiermee maakt Van den Hombergh eigenzinnige kunst met een unieke schoonheid en perfectionistische vormen. De meeste sculpturen vinden wereldwijd direct een plek in privécollecties.

Programma
De expositie van Jenny Boot en Anneke van den Hombergh vindt plaats van zaterdag 7 maart tot en met zondag 19 april bij Van Loon Galleries, in een karakteristiek pand aan de Taalstraat 51 in Vught. De expositie is gratis en voor iedereen toegankelijk. Laat u inspireren door de majestueuze portretten van Jenny Boot en de kleurrijke glassculpturen van Anneke van den Hombergh.

Openingstijden Gallery
Woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. Zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur of op afspraak.

Kijk ook bij

Winterse Buitenbios bij Verkadefabriek

Na het succes van de eerste editie van Buitenbios im Schnee in 2022, nodigt de …