Home / Algemeen / Kunst & Vriendschap gaat de wereld over
Patisserie De Rouw

Kunst & Vriendschap gaat de wereld over

Op zaterdag 11 januari is iedereen welkom bij het nieuwjaarsconcert van harmonie Kunst & Vriendschap in de Speeldoos in Vught. Speciale gast dit jaar is Dilaver Göktaş. Ook soleert Do Klerx (winnaar van het Maurick Muziek Concours 2019) op marimba en brengen opleidingsorkest Rappo Grande en het harmonieorkest een zeer gevarieerd muzikaal programma met als thema ‘wereldmuziek’. Aanvang 20.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te koop aan de kassa van de Speeldoos of via www.theaterdespeeldoos.nl.

Opleidingsorkest Rappo Grande zal het concert openen met een aantal bekende, vlotte nummers, waaronder tunes van Toy Story en Spiderman. Verrassend is ook dat de muziek van Mozart voor deze gelegenheid in een modern jasje is gegoten. Deze groep enthousiaste leerlingen bewijst dat Kunst & Vriendschap de muzikale toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien. Het harmonieorkest neemt u vervolgens mee naar verschillende plekken op de wereld, van Ierland tot Israël en van de Pacific tot de woestijn. Het laat horen hoe wereldmuziek ook werelds kan klinken. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Alphons van Stenis.
Het is al vele jaren gebruik dat de winnaar van het Maurick Muziek Concours tijdens het nieuwjaarsconcert van Kunst & Vriendschap optreedt. Dit jaar is dat de zeer getalenteerde slagwerker Do Klerx met een virtuoos werk op marimba. Al vanaf 5-jarige leeftijd volgde Do slagwerklessen, o.a. aan het conservatorium in Den Haag. Het is dan ook niet verrassend dat hij na het Maurick College naar het conservatorium in Tilburg wil. Tijdens het concert laat hij zijn winnende solo horen.

Dilaver Göktaş
Dilaver Göktaş is in Turkije geboren en woont vanaf zijn veertiende in Nederland. Hij speelt vanaf zijn elfde het bekendste Turkse snaarinstrument de saz en hij zingt Turkse liedjes. Naast de saz speelt hij de ud, gitaar en de darbuka. Spelen en zingen van de liedjes uit zijn eigen geboorteland, daar liggen zijn passie en kwaliteit. Hij is op de genoemde instrumenten muziekdocent bij MDM in Vught en in Eindhoven en Tilburg. In zijn lessen probeert hij zijn passie aan zijn leerlingen over te brengen. Dilaver heeft jarenlang gespeeld op allerlei podia en festivals in Nederland. Nog steeds staat hij regelmatig op het podium met verschillende bands en geeft hij soloconcerten met saz en zang, zoals hij ooit begonnen is met muziek maken. Verder werkt hij als gastmuzikant mee aan muziekprojecten. Hij is ook actief als componist en arrangeur. Speciaal voor dit nieuwjaarsconcert is een van zijn composities gearrangeerd, zodat hij dit werk samen kan spelen met Kunst & Vriendschap en daarnaast zal hij met een van zijn leerlingen zijn muziek ten gehore brengen. Ten slotte zingt hij met Loes Swinkels (klarinettist in het orkest) een Turks lied.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Tandartsenpraktijk De Valcke overgenomen door Beukenhof

Vanaf 1 september wordt de tandartsenpraktijk van André de Valcke aan de Molenrijnselaan 45 overgenomen …