Kunst Adelt laat Helvoirt weer bloeien en stappen

Op donderdag 25 april houdt Harmonie Kunst Adelt weer haar jaarlijkse plantjesactie. Met een huis-aan-huis bliksemactie vanaf 17.30 uur worden de wijken van Helvoirt bezocht met een groot assortiment perkplantjes. De plantjes zijn van prima kwaliteit en blijven tot begin van de winter mooi.

Het volgende pakket wordt aangeboden: Bacopa, Spaanse Margriet, Petunia, Geranium, Sofinia. Ook is er een vol assortiment Hanging Baskets. Het is ook mogelijk plantjes te kopen bij de stand op de parkeerplaats bij de brandweerkazerne (achter de Notenkraker). De opbrengst van deze actie is steeds een welkome aanvulling voor de kas.

Dauwtrappen naar St.-Jan
Traditioneel staat de eerste zondag van mei bij harmonie Kunst Adelt vanaf 1993 in het teken van Dauwtrappen naar Den Bosch. Op zondag 5 mei (tevens Bevrijdingsdag) gaat Helvoirt dus voor de 26e keer gezellig op pad met vrolijke marsmuziek van de Helvoirtse harmonie. Het blijft een unieke belevenis, veel muziekverenigingen krijgen het niet meer voor elkaar. In Helvoirt (hopelijk) nog lang!

In een ongedwongen sfeer wordt er gewandeld naar de prachtige kathedraal Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch. Onderweg wordt er in bij café Den Heuvel in Vught gestopt voor een lekker ontbijt. Na de viering van 8.30 uur speelt de harmonie nog wat passende muziek in de Sint-Jan, waarna op de Parade nog een paar gezellige marsen klinken. Daarna staat de bus klaar naar Helvoirt, maar ook gaat een flink aantal bedevaartgangers te voet terug. Elk jaar gaat er een flinke groep wandelaars uit Helvoirt en omgeving mee. Het vertrek is om 5.15 uur vanaf de Notenkraker.

Voor het ontbijt en de busreis terug wordt een vergoeding van 7,50 euro per persoon gevraagd. Om te weten op hoeveel personen er gerekend mag worden, is aanmelden nodig. Dat kan via Jenneke van Houtum, tel. 0411-643351 / 06-10521063 of via e-mail: dauwtrappen@harmoniekunstadelt.nl. Aanmelden kan t/m Koningsdag 27 april.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …