Ton van der Vossen op de kledingafdeling van de Kringloopwinkel

Kringloopwinkel weer open

Sinds 28 april is de Vughtse Kringloopwinkel weer iedere woensdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voorlopig met de nodige coronabeperkingen. Zo mogen er maximaal 16 personen binnen zijn. Kopers zijn welkom, maar ook mensen die spullen over hebben kunnen weer terecht. De opbrengst van alle verkopen gaat volledig naar de goede doelen van de Vincentiusvereniging. Kijk op vincentiusvught.nl.

Door Maarten Kroese

Kringloopwinkelmanager Ton van der Vossen is blij dat de winkel weer open kan. “We werken hier uitsluitend met 65 vrijwilligers en al onze spullen krijgen we gratis. Toch begon de bodem van de schatkist zichtbaar te raken. We draaien de voedselbank, leveren hulppakketten, doen aan schuldhulpcoaching en zijn gestart met bewindvoering voor Vincentius. Dat wordt normaal gefinancierd door onze verkoopopbrengsten. Op een standaardzaterdag hebben wij gemiddeld 400 betalende klanten op zo’n 800 bezoekers. Die omzet halen we natuurlijk niet met 16 bezoekers, maar hopelijk gaan we snel weer volledig open.”

Expositiewand
Een noviteit is de expositiewand. “Vughtse kunstenaars, dat zijn er best veel, kunnen hier gedurende 8 weken hun werk exposeren en verkopen. De hoek is nog niet helemaal klaar en we hebben nog geen kunstenaar geselecteerd, maar de reacties zijn erg positief. Daarnaast hebben we nog iets anders. In Helvoirt wordt in de oude Dr. Landmanschool al jaren een boekenbeurs georganiseerd. In september wordt het gebouw omgebouwd tot het ‘Huis van Vincent’ en is er geen ruimte meer voor de boekenbeurs. Daarom benaderden de organisatoren ons of wij wellicht een plekje over hadden, omdat wij ook boeken verkopen. Inmiddels is de samenwerking gestart en wisselen we ons aanbod uit. Sommige klanten kopen hier trouwens een paar boeken voor 1 euro per stuk en brengen ze later weer netjes terug. ‘Goedkoper dan de bieb’. Kortgeleden kocht iemand hier 40 bierglazen voor een feestje en retourneerde ze gewoon weer. Kijk, dat zijn fijne klanten!”

Spotgoedkoop
Ton van der Vossen neemt me mee naar de eerste verdieping, waar een grote hoeveelheid kleding hangt.” Dit is zeker 40 procent van onze omzet. Spotgoedkoop, behoorlijke kwaliteit en een enorme keuze. Neem nou dit leuke rokje. Waar krijg je dat voor 3 euro? Of een compleet kostuum voor een tientje. Soms vliegt de voorraad weg, maar die wordt steeds weer aangevuld. Zo behalen we altijd een mooie omzet, die direct naar de goede doelen vloeit, om mensen te ondersteunen die het minder hebben.”

Kijk ook bij

Voorbereidingen Zomerschool Vught in volle gang

Nu de eerste versoepelingen zijn doorgevoerd en steeds meer 55-plussers zijn gevaccineerd, is er goede …