Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch zoekt vrijwilligers voor het Kruithuis

Ingezonden mededeling

Het Kruithuis, sinds 1989 een rijksmonument, krijgt na een grondige verbouwing een nieuwe bestemming, namelijk die van Vesting- en Watermuseum. Hierin zal o.a. uitgebreid aan de orde komen het beleg van 1629, de vestingontwikkeling en ook het verhaal hoe wij als Bosschenaren eeuwen lang het water hebben ingezet om ons te verdedigen tegen de vijand. Daarnaast zal het Kruithuis als bezoekerscentrum gaan fungeren voor de Zuiderwaterlinie. Het Kruithuis zal in het najaar van 2023 de deuren voor het publiek openen.

De Kring Vrienden gaat het Vesting- en Watermuseum inrichten en exploiteren en daarvoor worden enthousiaste vrijwilligers gezocht die zich willen inzetten om van dit project een succes te maken zoals gasten ontvangen en begeleiden, de Kringinformatiebalie bemannen, etc.

Wat wij vragen:
– representatieve collega’s voor wie gastvrijheid en klantvriendelijkheid een vanzelfsprekendheid zijn
– interesse in cultuurhistorie
– goede communicatieve vaardigheden
– goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
– in teamverband kunnen werken
– 2 dagdelen per week beschikbaar zijn
– bereid zijn tot het volgen van een cursus

Wat wij bieden:
– een interessante en collegiale werkomgeving
– een vrijwilligersvergoeding
– representatieve Kringkleding

Wilt u onze collega-vrijwilliger worden in het Kruithuis? Laat dit dan weten door een bericht te sturen met uw pasfoto, motivatie en een kort cv. Wij ontvangen uw aanmelding graag vóór 20 februari 2023. Uw bericht kunt u sturen naar algemeen@kringvrienden.nl, waarna u wordt uitgenodigd voor een gesprek. U kunt ook op de website van de Kring een aanmeldingsformulier vinden waarop u uw gegevens kunt invullen.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …