Koren gemeente Vught slaan handen weer ineen

Onlangs heeft voor het eerst sinds de eerste lockdown in 2020 weer een bijeenkomst plaatsgevonden van het platform Vughtse Koren. De koren hebben zich sinds september 2019 verenigd op www.vughtsekoren.nl en komen zo’n 2 keer per jaar bijeen.

Het doel van dit platform is om ervaringen en kennis te delen. Daarnaast hebben zij met succes al 2 keer het Vughtse Meezingfeest georganiseerd waarvan de laatste editie in DePetrus heeft plaatsgevonden in 2019. Helaas zijn de koren Evergreen en Cantare opgeheven. Maar 2 koren uit Helvoirt hebben zich aangesloten, namelijk Taizékoor ‘Lumen Cordium’ en ‘Ut ken wè Leije’. Hierdoor zijn er vanuit alle 3 de dorpen uit de gemeente Vught koren en zanggroepen vertegenwoordigd. In totaal zijn er 10 koren aangesloten.

Website
Op de site www.vughtsekoren.nl worden de koren gepresenteerd. Ook is hier de agenda te vinden waarop de diverse activiteiten van ieder afzonderlijk koor/groep is te lezen. Houd de site dus in de gaten. Mocht u meer willen weten over een koor of groep, dan kunt u eenvoudig doorklikken naar de diverse sites. Ook kunt u zich via deze site aanmelden om een keer bij een repetitie aanwezig te zijn of zelfs om lid te worden. In de loop van dit jaar hopen de koren van zich te laten horen met een nieuw gezamenlijk project dat ergens in de gemeente Vught zal gaan plaatsvinden. Ook wordt er gekeken of een 3e editie van het Vughtse Meezingfeest tot de mogelijkheden gaat behoren.

Kijk ook bij

Doe mee aan de huisdier look-a-like challenge!

En win een professionele fotoshoot met je huisdier, aangeboden door knapdier.nl – Fotografie Doe samen …