Kora van Amelsfoort overleden

Na een korte periode in het ziekenhuis en enkele maanden in het verpleeghuis is Kora van Amelsfoort op 16 april 2017 op 88 jarige leeftijd overleden. Hiermee komt een einde aan de tomeloze inzet van een bewogen, zachtaardige vriendelijke vrouw voor Vught en ‘haar’ Vughtenaren.

Kora van Amelsfoort werd in 1929 in Amsterdam geboren. In 1951 trouwde zij met de Vughtse edelsmid en kunstenaar Jan van Amelsfoort, waarna zij in de Martinilaan zijn gaan wonen.  Vanaf het eerste moment is zij altijd actief geweest in het maatschappelijk leven. Van 1958 tot 1977 was zij lid van de Vincentiusvereniging, waarvan de laatste jaren als voorzitter. Bovendien was zij 10 jaar vicevoorzitter van S.O.S telefonische hulpdienst. Zij was 13 jaar bestuurslid van de Jeep (Stichting Jeugdkring Esscheweg Parochie). Vanaf 1972 was Kora van Amelsfoort vice-voorzitter van de Vereniging Senioren en Invaliden en vanaf 1977 voorzitter van het ziekencomité. Daarnaast lid en later voorzitter van de beheerscommissie sociaal-culturele gebouwen in Vught.

In 1974 werd Kora van Amelsfoort gevraagd om zich als raadslid kandidaat te stellen voor de politieke partij  Gemeente Belangen. Dit heeft zij aanvaard, waarna zij  gedurende 24  jaar een prominente plaats binnen deze partij heeft ingenomen. Door deze positie heeft zij veel voor de Vughtse bevolking kunnen betekenen. Ook persoonlijk zette zij zich  direct of indirect, nog tot op het laatste moment, in  voor mensen die op welke wijze dan ook hulp konden gebruiken. Terwijl zij haar gezin met drie opgroeiende jongens en haar  man leidde, stond het huis altijd open voor vergaderingen en bijeenkomsten van de vele organisaties waar zij deel van uitmaakte. Ook als trouwambtenaar is Kora van Amelsfoort 18 jaar werkzaam geweest. In deze periode heeft zij meer dan 1000  huwelijken  voltrokken. Mede hierdoor hebben veel Vughtenaren haar, met name tijdens de gesprekken voorafgaand aan het huwelijk, persoonlijk leren kennen.

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …