Home / Algemeen / Koninklijke Onderscheidingen in Vught
Patisserie De Rouw
Burgemeester Van de Mortel feliciteert Jean van Zinnicq Bergmann met zijn Koninklijke Onderscheiding

Koninklijke Onderscheidingen in Vught

Zondag 12 januari reikte wethouder Peter Pennings tijdens de nieuwjaarsreceptie van tennisvereniging Wolfsbosch een Koninklijke Onderscheiding uit aan Marga van de Ven en maandag 13 januari bezocht burgemeester Van de Mortel een feestelijke bijeenkomst van Woonwijze op Landgoed Huize Bergen om Jean van Zinnicq Bergmann de versierselen op te spelden die behoren bij een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wethouder Peter Pennings feliciteert Marga van de Ven

M.M. van de Ven (65) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor de activiteiten die zij in de loop der jaren ontplooide voor Vughtse sportverenigingen, Natuurpark De Kwebben en woningcorporatie Woonwijze. Zij was van 1982 tot en met 1987 vrijwilliger en voorzitter (’83-’87) bij basketbalvereniging EVBV Octopus te Vught. Zij zette zich vooral in voor de jeugdafdeling en het jaarlijkse kamp. Vanaf 1995 tot en met eind 2019 was Marga van de Ven Vrijwilliger bij de Tennisvereniging Wolfsbosch. Zij fungeerde als trainingscoördinator en als lid van de technische commissie. Daarnaast organiseerde zij het Eurotoernooi en de clubkampioenschappen. Ook was zij competitieleider en zette zij zich mede in voor de KNLTB-jeugdcompetitie. Van 1997 tot en met 2015 was Van de Ven vrijwilliger bij Natuurpark De Kwebben, onderdeel van de Stichting Jeugdnatuurwacht Vught. Ze hield zich bezig met de jongerenparticipatie m.b.t. de realisatie van het park en bij de interregionale samenwerking. Van 2003 tot 2008 was zij eveneens actief in de bewonersraad van Woonwijze als lid van de bewonerswerkgroep van de Kleine Zeeheldenbuurt.

Mr. J.A.T.M. van Zinnicq Bergmann (67) verrichtte als vrijwilliger over een lange reeks van jaren activiteiten voor de Charlotte Elisabeth van Beuningen Stichting en is nog actief voor Eurojuris Nederland en Stichting Kiwanis Fonds. Van 1983 tot en met 2019 was hij secretaris van de Charlotte Elisabeth van Beuningen Stichting te Vught, een woonstichting voor sociale huisvesting, die enkele maanden geleden samenging met Woonwijze. Hij bewaakte voortdurend de financiële en organisatorische continuïteit en plaatste de belangen van de bewoners altijd voorop. Daarnaast droeg hij bij aan de totstandkoming van nieuwbouwprojecten. In 1990 was Van Zinnicq Bergmann medeoprichter van Eurojuris Nederland waarvan hij nog steeds penningmeester is. Het netwerk van 200 advocatenkantoren sloot zich in 1992 aan bij Eurojuris International (5.000 advocaten in Europa). In 2007 was hij medeoprichter van de Stichting Kiwanis Fonds te Vught. Deze stichting, waarvan hij voorzitter is, heeft tot doel het verschaffen van materiële en financiële hulp aan kinderen in Vught en Cromvoirt die deze steun goed kunnen gebruiken.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

B&W overleg, raadsvergaderingen en commissies

Niet alles komt tot stilstand Hoe werkt het in deze ongekende tijden bij een gemeentebestuur, …