Koningsdag in Esch

Programma voor jong en oud

Na de succesvolle Koningsdag in Esch van vorig jaar, is ook voor dit jaar enthousiast een leuk programma voor jong en oud in elkaar gezet voor 27 april. De organisatie hoopt dat de inwoners er ook weer zin in hebben.

Vanaf 10.45 uur mogen alle kinderen met hun prachtig versierde (loop)fiets of step verzamelen op het pleintje voor De Es. Om 11.00 uur fietsen en lopen de deelnemers onder begeleiding van muziekvereniging Willibrordus vanaf De Es via een korte route naar het Buitenhuis. Samen met de bewoners van het buitenhuis wordt rond 11.15 uur de vlag gehesen en zal muziekvereniging Willibrordus het Wilhelmus ten gehore brengen. De mooist versierde fietsen kunnen uiteraard een prijsje winnen! De oud- (en eventueel nieuw) gedecoreerden hebben in de ochtend een feestelijk programma in Boxtel op uitnodiging van de gemeente Boxtel.

Activiteiten rondom De Es
De activiteiten in en rondom De Es volgen direct na het ochtendprogramma tot 16.00 uur. Een gezellige bingo voor jong en oud; vele leuke spellen, luchtkussens en lekkere versnaperingen (Tegen een kleine vergoeding zijn er snoepkaarten te koop); een workshop breakdance door Willem Heijnen (gratis inschrijving ter plaatse); een kindervrijmarkt: neem je eigen kleedje mee en verkoop je spulletjes voor een klein prijsje; de bar en het terras zijn deze middag geopend. CV ’t Bacchuscorps houdt opnieuw een oriëntatiefietstocht. Inschrijven kan tussen 12.00 en 13.30 bij De Es. Dit jaar worden lekkere warme broodjes verkocht, waarvan de opbrengst gaat naar het team van Alpe du Esch!

Kijk ook bij

Radioastronomiedag bij Sterrenwacht Halley op 3 maart

Op zondag 3 maart houdt Sterrenwacht Halley in Vinkel een Radioastronomiedag. Het programma begint om …