Komend weekend speelt JBC ’t Dupke een topper in de NPC

Komende zaterdag speelt JBC ’t Dupke uit Sint-Michielsgestel een belangrijke wedstrijd in de Nederlandse Petanque Competitie. Het speelt dan tegen de koploper uit Haarlem: Petanque Union Kennemerland ofwel PUK.

In de Topdivisie van de NPC staan op dit moment 3 ploegen aan kop: PUK, De Gooiers (uit Hilversum) en JBC ’t Dupke. Deze ploegen hebben alle 3 zestien punten na 9 wedstrijden. Ze verloren alle 3 dus één wedstrijd. Dat was van elkaar. Zo verloor JBC ’t Dupke van PUK in Haarlem met 24-7 en won JBC ’t Dupke van De Gooiers. De Gooiers wonnen op hun beurt van PUK.

Thuis kan JBC ’t Dupke zaterdag goede zaken doen door PUK te verslaan, ook omdat PUK van de drie topploegen een beter puntensaldo heeft en dus bovenaan op de ranglijst staat. Als we de verloren wedstrijd van JBC ’t Dupke tegen PUK in Haarlem analyseren dan kunnen we niet anders dan tot de conclusie komen dan dat er thuis kansen liggen voor JBC ’t Dupke tegen PUK. De kracht van JBC ’t Dupke ligt namelijk in de tête-à-têtewedstrijden en juist daar haperde het in die wedstrijd tegen PUK 1. Als deze wedstrijden van speler tegen speler nu wel goed draaien zoals dat normaliter ook het geval is, kan JBC ’t Dupke een goed uitgangspunt creëren voor de rest van de wedstrijd. De beide tripletwedstrijden gingen in Haarlem slechts met miniem verschil verloren: twee keer 11-13. Ook daar liggen dus zeker mogelijkheden tot verbetering. Het kan dus zeker voor JBC ’t Dupke, ook omdat zij nu thuis spelen en dat heeft zeker een voordeel in verband met de kennis van de banen.

De wedstrijd begint om 10.30 uur aan de Zegenwerp in Sint-Michielsgestel en wordt live uitgezonden op Facebook. Je moet je dan wel aanmelden bij Petanque Live om de wedstrijd te kunnen volgen. Vanaf 12.00 uur speelt ook het derde team van JBC ’t Dupke een thuiswedstrijd. Volle bak dus in de bouleshal aan de Zegenwerp. Voor een topclub als JBC ’t Dupke is de hal eigenlijk te klein. Daar wordt aan gewerkt.

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …