Komend weekend ‘SamenLoop voor Hoop’ in Esch

Op 31 augustus en 1 september wordt voor de 1e keer in Esch de ‘SamenLoop voor Hoop’ gehouden. Gedurende 24 uur wandelen deelnemers in teams over een speciaal uitgezet parcours om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. De indrukwekkende 24 uur durende wandelestafette vindt plaats in Esch, op het Marktplein en in de omliggende straten. Er hebben zich al meer dan 700 deelnemers aangemeld. Voor een klein dorp als Esch is dit een enorme prestatie. Het evenement start zaterdag 31 augustus om 14.00 uur en de afsluiting is om 14.30 uur op zondag 1 september.

Naast het wandelen wordt er van alles georganiseerd voor bezoekers. Zij kunnen de heerlijkste gerechten eten die door de deelnemers zelf zijn gemaakt, er zijn verschillende marktkraampjes waar zaken voor het goede doel verkocht zullen worden, er worden diverse activiteiten georganiseerd en er treden bands op. Kortom, er is 24 uur amusement met o.a. de Dorini’s, Olaf Lagerfett, Jordy van den Boer en vele andere mooie acts. Op zondag 1 september vindt er een speciale kinderloop plaats vanaf 11.00 uur. Vanaf 10.00 uur is er een speciaal kinderplein geopend met vele verschillende activiteiten. Ook vinden er tijdens de loop verschillende indrukwekkende ceremonies plaats. Vooral de kaarsenceremonie, zaterdagavond om 22.00 uur, is een bijzonder moment. Dan worden er duizenden brandende kaarsen langs het parcours gezet ter ere van de Kanjers(ex-)kankerpatiënten. De organisatoren verwachten dat het een mooi en bijzonder weekend wordt.

Enorme inzet
Voorzitter Noor Jansen: “Iedereen heeft zich enorm ingezet om er een groot succes van te maken. Dat geeft zoveel energie! Van alle kanten hebben zich deelnemers en vrijwilligers aangemeld. We willen er samen met hen en de bezoekers een onvergetelijk weekend van maken. En we hopen natuurlijk vooral zoveel mogelijk geld op te halen voor doorbraken in kankeronderzoek.”

Meer informatie staat op de site www.samenloopvoorhoop.nl/esch . Wil je geen informatie missen? Volg dan snel de Facebook pagina: Samenloop voor Hoop Esch.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …