Koken met de dochter van de tuinders

Samen plukken, oogsten in de biologische tuinderij en direct ermee aan de slag in de keuken van de Tuinkamer. Co-creatie met groente, een gezellige avond en een heerlijk 3 gangenmaaltijd. Het is een nieuw concept van Tuinderij de Es in Haaren. Op zaterdag 20 juli mogen 20 hulpkoks meedoen.

De keukenbrigade, u dus, staat onder leiding van groentekok Anne Luz Pijnenburg, de dochter van tuindersechtpaar Bart en Daniëlla, die de rondleiding zullen verzorgen. Op de tuinderij worden meer dan 100 soorten biologische groente, fruit, kruiden en (eetbare) bloemen geteeld. De grond wordt al sinds 1981 biologisch beteeld; vrij uniek in Nederland. De tuinderij teelt diverse gewassen die over de jaren op smaak zijn geselecteerd. Verder worden vruchten pas geplukt als ze echt rijp zijn, en dat proef je! Regelmatig organiseert de tuinderij aanschuifdiners onder leiding van een kok. Op zaterdagavond 20 juli mogen de gasten zelf vormgeven aan het diner door elkaar te inspireren en samen te koken. En het daarna uiteraard op te eten aan lange tafels met de andere koks. Vegan chef-kok Anne Luz heeft haar sporen verdiend in de horeca en is voorzitter van de Amsterdamse afdeling van Slow Food Youth Network. Laat u verrassen door haar tips en tricks en kom vooral genieten van de smaken van het seizoen. De kosten voor de rondleiding, kookworkshop en 3 gangenmaaltijd zijn slechts 25 euro per persoon. Inschrijven kan via een mailtje naar info@tuindees.nl.

Kijk ook bij

‘Kampong Lunetten’ een jaar na de première opnieuw in de Speeldoos

Film over het laatste Molukse woonoord van Nederland Op 21 maart 1951 arriveert de boot …