Overdracht koe Adriana aan moeder in Dhaki, India

Koeienactie India groot succes!

Een paar weken geleden zocht de stichting Indian Mother & Child Nederland (IMCN) in Het Klaverblad donateurs voor koeien om aan arme moeders in India te overhandigen. Deze actie leverde binnen enkele weken 30 koeien op en is een groot succes.

Enkele bestuursleden en betrokkenen van de in Vught opgerichte stichting brengen (op eigen kosten) vanaf 5 januari een bezoek aan India. In Kolkata en omgeving heeft Dr. Sujit daar in 35 jaar een indrukwekkende organisatie opgezet (IIMC) om de armste van de armen te helpen. Kinderen uit arme gezinnen kunnen hierdoor naar school, vrouwen worden zelfstandiger door microkredieten gecombineerd met womenempowerment en armen krijgen medische hulp.

In Het Klaverblad van 10 januari hebt u kunnen lezen dat de Vughtse delegatie in India aanwezig was bij de feestelijke opening van de kliniek in Tegharia, die met geld uit Vught en van Wilde Ganzen kon worden gebouwd. Een dag later kon de Vughtse delegatie, op een avond voor de internationale vrijwilligers, het resultaat van de gevoerde koeienactie bekendmaken. Het was voor de Vughtenaren bijzonder om te zien dat Dr. Sujit, als erkende optimist tot in de kist, dolenthousiast en ontroerd was door het positieve resultaat van deze korte actie in Vught. Ook hij had niet verwacht dat zoveel moeders geholpen zouden kunnen worden aan een betere toekomst. Hij schetste nog eens opnieuw het belang van dit project dat door zijn opzet, steeds meer moeders in staat stelt hun eigen boontjes te doppen.

Bij overdracht koeien dienen officiële papieren ingevuld te worden

Vijf koeien overgedragen
De Vughtenaren bleven ook deze week nog in India en konden daar al vijf eerste koeien aan de moeders overdragen. Wanneer de koe kalveren krijgt gaat het eerste kalf naar een andere arme moeder, ook weer als microkrediet. De koeien worden door IIMC op een koeienmarkt gekocht voor ongeveer 80 euro. Het is niet verstandig om meteen alle koeien tegelijk te kopen omdat dit de markt verstoort. De donateurs uit Nederland hebben de koeien namen gegeven, die ook in de officiële papieren worden opgenomen. Nu lopen er in India daarom vijf koeien met de namen: Adriana, Aasha, Cis, Marie en Petronella.

Ook een koe doneren?
Als u ook een koe wilt doneren, om daarmee een moeder en haar kinderen een zelfstandige toekomst te geven, dan kunt u dat doen via www.imcn.nl/eenmalig-doneren.

Kijk ook bij

Lucas Duynisveld wint nationale eindronde International Junior Science Olympiad

Gymnasium Beekvliet is als school zeer actief op olympiades en dit jaar ook heel succesvol. …