Knotgroep LNMH gaat aan de slag

De winter is het snoeiseizoen. Dat geldt voor de eigen tuin, maar ook voor de landschapselementen in de vrije natuur. Knotwilgen, houtwallen, kikkerpoelen, elzenrijen … allemaal kenmerkende onderdelen in onze leefomgeving. Omdat ze voor iedereen zijn, is het zo mooi dat vrijwillige natuurbeheerders zich ook bezighouden met het onderhoud. De Knotploeg LNMH gaat elk jaar 6 zaterdagochtenden op pad met ladders, zagen en snoeitangen.

Maar misschien is de grootste drive van de vrijwilligers nog wel dat ze een gezellige ochtend hebben met mensen die ook wel eens wat anders willen dan het dagelijkse binnenwerk. Tijdens het werk komen er vele onderwerpen ter sprake, van: ‘Wat doe jij eigenlijk voor de kost?’ tot ‘Waarom moeten die wilgen nou eigenlijk geknot worden?’Tijdens de koffie in de pauze en tijdens de afsluitende lunch met snert en een stevige boterham worden de vragen beantwoord.

15 december: knotten in Helvoirt
De planning voor de knotactiviteiten is gereed. Op 15 december gaan de vrijwilligers voor de eerste keer aan de slag. Een mooie rij van ongeveer 40 knotwilgen aan de Kreitestraat in Helvoirt wordt aangepakt. Iedereen die ook eens knotervaring wil opdoen is welkom. Méér dan welkom zelfs, want knotten is extra leuk als het lekker opschiet.

Zes zaterdagochtenden
Ook de knotacties in 2019 zijn gepland. Die zijn op 12 en 26 januari, 9 en 23 februari en 9 maart. Wie zin heeft om een keer mee te doen, kan dit melden bij Hans Naaijkens. Mailen naar fietsforfun@gmail.com. Knotters kijken nu al uit naar het voorjaar en natuurlijk naar nieuwe knottalenten.

Kijk ook bij

Vughts college geeft correspondentie met BD over gemeentelijke organisatie vrij

Het Vughtse college van B&W heeft de correspondentie met het Brabants Dagblad over de ontwikkelingen …