Knokken voor de ‘Mentelity Foundation’

De ‘Mentelity Foundation’ is een initiatief van paralympisch snowboarder Bibian Mentel en heeft als doel kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking volop aan het sporten te krijgen. Zij vindt het ontzettend belangrijk om te blijven kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. De Mentelity Foundation organiseert sportieve activiteiten waarbij de lat hoog ligt en die daardoor een hoge bijdrage leveren aan de mentale en fysieke ontwikkeling van mensen met een lichamelijke beperking.

De sporters bij club BOKS! zijn enthousiast om zich in te zetten voor dit goede doel en er wordt dan ook al weken getraind om op 7 april de uitdaging aan te gaan. Er zijn verschillende teams gevormd en iedereen doet zijn best om zoveel mogelijk lootjes te verkopen en mensen uit te nodigen om naar het evenement te komen om de sporters aan te moedigen. De club organiseert jaarlijks een evenement voor een goed doel. Dit jaar wordt dit voor het eerst op een nieuwe manier gedaan: In teams van 5-7 personen gaan de leden 1000 rondes van 10 seconden op de bokszakken stoten, onder leiding van een teamcoach. Zo knokken zij de bijdragen voor de verkochte loten bij elkaar. Er zijn fysiotherapeuten aanwezig om advies te geven en te begeleiden bij deze marathon.

Goede doel
Het team dat de meeste loten heeft verkocht, zal als eerste al een prijs in ontvangst nemen. Na de 1000 rondes knokken en zweten, vindt er een loterij plaats en onder alle verkochte loten worden dan prijzen weggegeven. Supporters kunnen hun bijdrage leveren aan het goede doel van Gouden Medaille winnares Bibian Mentel, door wat lekkers te kopen van 2 leden van de sportschool die van alles hebben voorbereid om op die manier de Mentelity Foundation te steunen. Ook zijn er T-shirts te koop die Mijke van Griensven, eigenaresse van Club Boks, speciaal voor dit evenement heeft ontworpen. http://mentelityfoundation.org.

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …