Kneutergatse Optocht

Op Carnavalsmaandag 4 maart trekt er weer een bontgekleurde optocht door de straten van Kneutergat. Al vele jaren is deze traditie een van de hoogtepunten van Carnaval die uitgegroeid is tot een happening waaraan door veel volwassenen en jeugd wordt deelgenomen. De optocht in Kneutergat kent geen centraal thema. De deelnemers zijn vrij in hun keuze.

Waar we in 2018 de route omgedraaid hebben en daarbij gestart zijn vanaf manage ’t Heike, zullen we in 2019 de optocht weer volgens de oude route vanaf het Duinkluiversdal (d’n Distelberg) rijden. Omstreeks 13.00 uur starten we bij de firma Van Kuijk. Na de start trekken we via Nieuwkuijkseweg, Cromvoirtseweg de St. Lambertusstraat in. Omstreeks 14.11 rijden we voor de eerste maal voorbij het gemeentehuis om via Deutersestraat en vervolgens Kerkweg een tweede keer voorbij het gemeentehuis te gaan. Prinses Charlotte D’n Twidde, haar gevolg en het publiek bij het bordes, The Battle Axe en ’t Wapen van Cromvoirt hebben zo de gelegenheid om de optocht twee keer (en dus extra goed) te bekijken. Daarna trekt de optocht verder door de Sint Lambertusstraat om bij het kruispunt St. Lambertusstraat/Pepereind/Loverensestraat te ontbinden.

Na afloop van de optocht haasten we naar ’t Wapen van Cromvoirt. In een afgeladen zaal zal de prinsengroep onder aanvoering van Prinses Charlotte D’n Twidde de prijsuitreiking voltrekken.

Inschrijving voor de optocht: in ’t Wapen van Cromvoirt op zondag 24 februari tussen 15.00 en 17.00 uur.

Deelnemers van buiten Kneutergat en Duinkluiversdal zijn van harte welkom om deel te nemen aan de Carnavalsoptocht in Kneutergat. Let op: bij deelname aan de categorie wagens staan wij alleen praalwagens toe. Muziek-, reclame- en vrachtwagens worden van deelname uitgesloten.

Meer info: www.kneuters.nl en facebook.com/dekneuters.cromvoirt

Kijk ook bij

Pilotenhulp en de vooroorlogse Werkliedenvereniging

In de meest recente uitgave van ‘Schatten van Vught’ vertelt Wieke Schrover over een dramatische …