Kloosterhotel ZIN eerste conferentiehotel met 100% EKO-keurmerk Horeca

Kloosterhotel ZIN te Vught is het eerste conferentiehotel in Nederland dat het 100% EKO-keurmerk Horeca Goud ontvangt. Hiermee toont de keuken van kloosterhotel ZIN aan dat de volledige inkoop bij biologisch gecertificeerde leveranciers, boeren en tuinders vandaan komt. Met dit keurmerk en omdat Zin ook beschikt over de allernieuwste en hoogste Green Key Goud certificering mag kloosterhotel ZIN zich één van Nederlands duurzaamste conferentiehotels noemen.

In de keuken van kloosterhotel ZIN wordt al sinds de oprichting gekookt met producten van biologische herkomst. Chef-kok Yvonne Hopstaken ziet de keuken als het kloppend hart van het klooster. “We koken met aandacht en voelen ons verbonden met de pure en natuurlijke keuken. Waar mogelijk kiezen wij altijd voor leveranciers uit de regio als het gaat om versproducten, daarnaast spelen de seizoenen een grote rol in de gerechten die wij met liefde voor het vak dagelijks op tafel zetten voor onze gasten. Met het EKO-keurmerk Goud kunnen wij nu aantonen dat biologisch koken voor 100% onderdeel uit maakt van onze bedrijfsfilosofie ” vertelt Hopstaken.

Mooi cadeau
Het EKO certificaat is een mooi cadeau voor de organisatie die in 2016 haar 15-jarige jubileum viert. Directeur Bertine van Hoof is trots op dit resultaat: “Er is hard gewerkt om alle administratie in kaart te brengen voor de certificering. Er wordt hier altijd al bijna volledig biologisch gekookt, maar we hebben het nooit met een bio-keurmerk laten erkennen. Al die jaren passie voor de biologische keuken en het zorgvuldig uitkiezen van onze leveranciers wordt nu beloond met het predicaat goud.“

Belangrijke rol
Aan de kloostertafel is altijd plaats voor nog een gast want samen delen en eten uit grote schalen staat centraal. Naast het verhuren van vergaderzalen en het aanbieden van bezinningsprogramma’s speelt de keuken een belangrijke rol binnen de gastvrijheid van kloosterhotel ZIN. Tijdens het jubileumfeest op 5 juli zal het voltallige team uit de keuken dan ook de beste ingrediënten selecteren voor een uitgebreide en heerlijke proeverij.

Green Key Goud en samenwerking Cello
Naast het EKO-keurmerk Horeca is kloosterhotel ZIN ook als eerste in het bezit van Green Key Goud op basis van de nieuwe normen voor 2017/2018. Hiermee toont het conferentiehotel aan dat het binnen de gehele bedrijfsvoering duurzaam en verantwoord onderneemt. Zo werd er tijdens de renovatie van het klooster veel materiaal gerecycled en voornamelijk bamboehout gebruikt, staan er zonneboilers op het dak voor het verwarmen van water en werkt kloosterhotel ZIN al 15 jaar samen met Cello-zorg voor het aanbieden van arbeidsplaatsen. Inmiddels werken er, onder vakkundige begeleiding van Cello, 20 medewerkers met een beperking in het team dat dagelijks voor de gasten zorgt.

EKO-keurmerk Horeca
Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een bedrijf biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, middels een inspectie ter plaatse waarbij ook de inkoopadministratie wordt gecontroleerd. Alleen producten en ingrediënten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en het EKO-keurmerk Certificaat Winkels met minimaal 90% biologische inkoop.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …