De US Open Trophy (Foto: Golfsupport.nl)

KLM Open in Cromvoirt telt mee in kwalificatie US Open 2023

Het KLM Open is net als vorig jaar uitverkoren om mee te tellen als kwalificatietoernooi voor het US Open. Twee spelers kunnen via een klassement na vier toernooien op de DP World Tour een plek in de Amerikaanse major bemachtigen. Het KLM Open is een van die toernooien.

De twee hooggeplaatste spelers van de DP World Tour Rankings 2022 en de hoogste in de Race tot Dubai 2023 (peildatum 22 mei), die zich nog niet op andere wijze voor het US Open hebben geplaatst, zijn straks in juni welkom op de The Los Angeles Country Club.

Spanning
Het US Open wordt van 15 tot en met 18 juni op The Los Angeles Country Club gespeeld. Vorig jaar plaatste de Nederlander Wil Besseling zich via de Europese series als debutant voor het US Open. Hij eindigde op The Brookline Club als 59e en sprak naderhand van een ‘supergave ervaring’.

“Het feit dat we met het KLM Open weer zijn uitgekozen, geeft straks voor veel spelers nog een extra dimensie aan het toernooi op Bernardus”, aldus toernooidirecteur Daan Slooter. “Ik heb vorig jaar gemerkt dat de spelers die dicht in de buurt komen van kwalificatie, daar zeker enige mate van spanning bij voelen. Als toernooi kunnen we alleen maar blij zijn met zo’n bonus.”

Over het 103e KLM Open
De 103e editie van het KLM Open vindt plaats van 25 tot en met 28 mei 2023 op Bernardus Golf in Cromvoirt. Het KLM Open is een van de oudste toernooien van de European Tour. Het grootste jaarlijks terugkerende internationale golftoernooi van Nederland wordt sinds 2004 georganiseerd door TIG Sports, ondersteund door de partners KLM en TCS Tata Consultancy Services.

Kijk ook bij

Vijf nieuwe vaarroutes door de Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie vertelt het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water. Met vijf nieuwe vaarroutes …