KLM Open bij Bernardus Golf in Cromvoirt

Het prestigieuze internationale golftoernooi KLM Open komt voor de 101e editie naar Bernardus Golf in Cromvoirt. Dat stond al in 2020 op stapel en het was dan ook een teleurstelling dat het vanwege COVID-19 moest worden afgelast. Ervan uitgaande dat tegen die tijd sportevenementen van deze omvang weer doorgang kunnen vinden, wordt het KLM Open dit jaar gehouden van 16 tot en met 19 september.

Door Ada Imming

Het KLM Open, voorheen Dutch Open, is een van de oudste toernooien van de European Tour, het hoogste niveau van professioneel golf op het Europese continent. Elk jaar komen de beste golfers van de wereld naar Nederland om te strijden om de titel. Het toernooi wordt sinds jaar en dag georganiseerd door TIG Sports en het is nog niet zeker of het toernooi dit keer wel gehouden kan worden, maar de organisatie is wel alvast begonnen met de noodzakelijke voorbereiding.

Mobiliteitsplan
Een en ander laten zij weten in een brief die alle inwoners van Cromvoirt hebben gekregen. Hierin legt de organisatie uit dat voor het evenement in nauwe samenwerking met de gemeente Vught een mobiliteitsplan wordt ontwikkeld. Het uitgangspunt van dit mobiliteitsplan is om het dorp Cromvoirt en de omliggende dorpen zoveel mogelijk te ontzien. De precieze verkeersinformatie en informatie over de op- en afbouw van het evenement volgen later.

Bijeenkomsten
De organisatie hoopt dat de bezoekers, spelers en omwonenden kunnen genieten van het unieke karakter van dit internationale sporttoernooi. Er zal optimaal aandacht zijn voor de gezondheid en veiligheid van alle betrokkenen en de dan geldende RIVM-richtlijnen zullen in acht worden genomen. In juni en augustus zijn er bijeenkomsten om de inwoners bij te praten over de plannen.

Kijk ook bij

Foto-expositie ‘KNIL & Maluku’ in Barak 1B vanaf 9 juli

Voor de foto-expositie ‘KNIL & Maluku’ portretteerde Ton Toemen een aantal oud-militairen van het Koninklijk …