(Foto: IJM)

Klimmen en klauteren naar een hoger doel

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is een veel gehoord gezegde. Dat niet iedereen dezelfde toekomst heeft is een gegeven, hoewel je je daar zeker niet bij neer hoeft te leggen en je altijd hogerop kunt komen.

De Rotaryclub ’s-Hertogenbosch West zocht de contacten op die al enige tijd bestaan met Quiet
’s-Hertogenbosch. Zodoende ontstond het idee om 100 kaarten beschikbaar te stellen voor het klimbos in Vught, speciaal voor die kinderen voor wie deze uitjes niet vanzelfsprekend zijn. Het klimbos van IJM maakte er samen met de Rotaryclub een mooie deal voor. Daarnaast worden 150 traktaties aangeboden bij de horeca aan de Parade in ’s-Hertogenbosch.

Jos den Otter, ondernemer: “Met deze geste steunen wij twee doelen in één keer: de recreatie- en horecabranche én ouders en kinderen die een uitje extra verdienen”. Daniëlla Nijman, advocaat: “In de afgelopen drie jaar was ons thema ‘kinderen in armoede’. Als Rotaryclub hebben we hier op verschillende momenten aandacht aan besteed en acties ondernomen. Wij hebben onder andere bijgedragen met kinderondergoed en -pyjama’s via de Voedselbank, knutseltassen via Farent, groepstent en donatie via Zorgboerderij De Locatie, et cetera. Wij sluiten nu het thema ‘kinderen in armoede’ af door via Quiet Den Bosch een aanzienlijk bedrag beschikbaar te stellen voor 100 recreatievrijkaarten en 150 horecatractaties.”

Kijk ook bij

Lezing ‘Portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd’

Op 8 februari geeft Joyce Tritschler-van Os een lezing in DePetrus over portretten uit de …