Kleutersport, veelzijdig bewegen op jonge leeftijd

Sport en bewegen zijn belangrijk. En het is nóg belangrijker om daar op jonge leeftijd mee te beginnen. Bij kleuters die veelzijdig bewegen worden de fysieke en mentale gezondheid, de motoriek, de sociale ontwikkeling en de cognitieve ontwikkeling op een positieve manier beïnvloed.

Door kinderen op jonge leeftijd te laten ervaren hoe leuk het is om te sporten en te bewegen, wordt de kans groter dat ze dit hun leven lang blijven doen: een leven lang actief. Tijdens de lessen ‘Kleutersport’ komt van alles aan bod: springen, gooien, mikken, rennen, klimmen, etc. De basisvaardigheden worden dus allemaal geoefend en dat maakt deze lessen zo leuk, leerzaam en divers.

Beweegdiploma
Prins Hendrik en MOVE Vught bieden samen ‘Kleutersport’ aan. Tijdens de lessen, die gebaseerd zijn op een duidelijke visie en doelstellingen, kunnen kinderen tijdens een cyclus van 15 lessen het Nijntje Beweegdiploma behalen. Na afloop van de cyclus ontvangen de kinderen een vrijblijvend persoonlijk advies over passend sport- en beweegaanbod bij een vereniging in Vught, Helvoirt of Cromvoirt om daar een proefles te volgen voor de desbetreffende sport(en). ‘Kleutersport’ is voor kinderen uit groep 1 en 2 en de eerste cyclus begint op woensdag 15 september. Gestart wordt met twee groepen (om 14.30 en om 15.30 uur). Het deelnemersgeld voor de cyclus van 15 weken bedraagt 70 euro. Inschrijven kan via www.vughtbeweegt.nl.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …