Kleurrijke lichtshow om de zorg te ‘verlichten’

Door Ada Imming

Licht en geluid zijn absolute sfeermakers tijdens ieder evenement. Doordat alle evenementen zijn afgelast wegens het coronavirus, hebben de licht- en geluidsbedrijven geen werk. Talloze bedrijven in Nederland hebben onder de naam #LightTheSky een initiatief ontwikkeld om de zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. Zondagavond werd overal in Nederland de lucht versierd met prachtige lichtshows. Via sociale media werd de aankondiging verspreid. Zo ook in Vught. Qube Event Supplies lichtte de hemel tussen 20.00 en 20.30 uur kleurrijk op voor de helden uit de zorg in Vught en het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Eigenaar Maikel van Breemen: “Ik wilde heel graag meedoen om de lucht te verlichten en zo het werk van de zorgmedewerkers te ‘verlichten’. Extra aandacht geven aan hun werk.”

Omdat een centrale plaats in Vught of bij het JBZ niet voor de hand lag in verband met een eventuele toestroom van mensen, werd het spektakel gehouden op de bedrijfslocatie van Qube aan de Baarzenstraat.

Er zijn veel initiatieven om onze dank en waardering te laten blijken aan onze altijd al zo onmisbare mensen in de zorg. Misschien een goed idee om dit vast te houden en hen ook die welverdiende aandacht te blijven geven als straks de coronacrisis voorbij is.

Kijk ook bij

Speelgoedbank Vught zoekt vrijwilligers

De speelgoedbank Vught is na de geslaagde inzameling sinds eind oktober open voor kinderen van …