Kleuren om armoede te verlichten

Als mede-directeur bij het familiebedrijf in schoenen ontstond bij Maaike Dijkmans uit Vught de liefde voor het ondernemen. Daarnaast is het al jarenlang haar grote passie om een bijdrage te leveren aan het armoedebeleid. Zij zat in besturen van onderwijsprojecten in Guatemala, een prachtig maar erg arm land. Altijd riep ze al: “Ooit ga ik het sociale met het ondernemen verenigen.”

Zo ontstond twee jaar geleden het idee van Marky. Maike Dijkmans: “Met Marky wil ik mooie, eenvoudige maar ook nuttige producten ontwikkelen die ook ‘goed’ doen. Het eerste product van Marky zijn viltstiften geworden. Gewoon heel goede vilstiften in een hippe en handige bewaardoos. Met elk verkocht pakje Marky-markers help je kinderen naar school, zo eenvoudig kan ‘goed’ zijn.

Waarom onderwijs, vraag je je misschien af? Zoals Nelson Mandela ooit zei: “Onderwijs is dé manier om de cirkel van armoede echt te doorbreken.” En omdat er nog steeds meer dan 250 miljoen kinderen op deze wereld geen of slecht onderwijs krijgen, leek het me een mooi streven om Marky hiervoor in te zetten. Wat nu zo geweldig is; beide Albert Heijns in Vught vinden de gedachte achter Marky ook heel goed. De komende maanden kun je in Vught sparen voor een flinke korting (van 10 voor 6 euro) op een pakje Marky-markers. We hebben ons een heel ambitieus doel gesteld. We willen na deze feestperiode een hele klas naar school helpen! Dus hopelijk sparen velen mee zodat we einde jaar dit doel bereikt hebben. Want uiteindelijk is Marky een geweldig leuk cadeautje met een mooi verhaal voor door de schoorsteen of onder de kerstboom.”

Kijk ook bij

Vier orgelconcerten in Cathrienkerk Den Bosch

Op vier achtereenvolgende zaterdagmiddagen in de maand mei vindt in de Cathrienkerk aan de Kruisbroedershof …