Kleding-, boeken- en platenmarkt Helvoirt met enorm aanbod

Het was 20 maart 1982 dat Harmonie Kunst Adelt de eerste Kledingmarkt hield. Naar een idee van Jet van Iersel, die vond dat er heel veel kleding te goed was om zomaar weg te gooien. 25 jaar lang sorteerde zij thuis de kleding die vervolgens werd opgeslagen in repetitiezaal De Notenkraker. De eerste verkoop werd een groot succes en als snel sloot VV Helvoirt aan met een Boekenmarkt, die werd overgenomen door de Wereldwinkel.

Later is het overgegaan in Stichting Boekenmarkt. De combinatie bleek een gouden greep. De Kleding-, boeken- en platenmarkt was uniek in die tijd. Kringloopwinkels waren er amper en het succes was groot. Op zaterdag 18 september wordt alweer de 40e editie gehouden.

Duizenden stuks kleding (vooral najaars- en winterkleding) hangen te wachten op een nieuwe eigenaar en dat juist dat boek, die plaat of cd/dvd waar al zolang naar werd gezocht komt hier misschien boven water. Het bezoeken van de marktdag tussen 10.00 en 15.00 uur in de Oude School aan de Kastanjelaan 12 is gratis. Er kan alleen contant worden betaald. Pinnen is niet mogelijk. De gangbare coronamaatregelen zoals desinfecteren bij binnenkomst en 1,5 meter afstand houden, blijven van kracht. De opbrengst van de Kledingmarkt is bestemd voor Harmonie Kunst Adelt, de Boeken- en platenmarkt kiest steeds een ander doel. Dit keer: Ontmoetingsdag Helvoirt.

Kijk ook bij

Opa-en-omadagen in Museum Slager

Kinderen, ouders en opa’s en oma’s zijn altijd al welkom in Museum Slager. In de …