Kiwanis Vught omarmt initiatief doneren energietoeslag

Ingezonden mededeling

In de maanden november en december krijgt iedere kleinverbruikaansluiting in Nederland van de overheid een energietoeslag van 190 euro. Dus ook medeburgers met een oud energiecontract en die een hogere energierekening relatief wat makkelijker kunnen betalen, ontvangen deze toeslag.

Het Kernteam Bestaanszekerheid (Leergeld Vught, Vincentiusvereniging Vught, Wij Omarmen, Welzijn Vught, Financieel Paspoort, Lambertusgemeente, parochie Edith Stein Vught, GGD, Seniorenbus Vught en Speelgoedbank Vught) plaatste vorige week op de informatiepagina van de gemeente in Het Klaverblad een oproep aan degenen met een vast energiecontract die (een deel van) het bedrag kunnen missen om (een deel van) deze toeslag te doneren aan huishoudens die leven van het minimum.

Kiwanis Club Vught omarmt dit initiatief van harte om deze toeslag te doneren aan medeburgers die het harder nodig hebben. Een aantal leden van Kiwanis Vught heeft vrijwillig zijn compensatie al geheel of gedeeltelijk toegezegd en hoopt hiermee ook andere inwoners van Vught te inspireren. Laten we samen voor elkaar zorgen. Vandaar dat wij de oproep van het Kernteam Bestaanszekerheid hier graag nog eens onder uw aandacht brengen. Het Kernteam Bestaanszekerheid zorgt er met de samenwerkende partijen voor dat de gedoneerde gelden bij de juiste gezinnen terechtkomen.

Donaties kunnen worden gedaan op bankrekeningnummer NL14 INGB 0675921570 t.n.v. stichting Wij Omarmen o.v.v. ‘energietoeslag’.

Kiwanis Vught is al vele jaren actief in Vught en streeft ernaar binnen Vught maatschappelijk dienstbaar te zijn en waar mogelijk en nodig de helpende hand toe te steken.

Namens Kiwanis Club Vught

Jean van Zinnicq Bergmann

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …