Home / Algemeen / Kinderopvang Onder de Pannen: een sociale onderneming
Patisserie De Rouw
Kinderopvang Onder de Pannen werkt met een sterk en hecht team

Kinderopvang Onder de Pannen: een sociale onderneming

‘Waar je in ’t klein GROOT KUNT WORDEN!’ Het is het alleszeggende motto van de Vughtse kinderopvang Onder de Pannen. Die is in twaalf jaar tijd zélf ook flink gegroeid, maar blijft wel in alle facetten ‘op de kleintjes letten’. De bevlogen directeur Rob Sterke ziet zijn bedrijf als een sociale onderneming en is trots op zijn team. “Wij hoeven niet de grootste te zijn. Wij zijn liever uniek.”

De visie van Kinderopvang Onder de Pannen staat kraakhelder geformuleerd in de kleurrijke informatiemap, die ouders bij de eerste kennismaking meekrijgen. “Wij vinden dat alle kinderen optimaal in staat moeten worden gesteld zich te ontwikkelen en te ontspannen in een veilige en uitdagende omgeving, met begeleiding die hen daartoe in staat stelt.” Sterke is oprecht trots op het vertrouwen dat hij en zijn team dagelijks ondervinden: “Wij zijn géén oppas”, onderstreept hij maar eens. “We zijn trots dat we, sámen met de ouders, hun kind mee mogen helpen ontwikkelen.” Daarbij staat dat kind nadrukkelijk centraal. “Een kind is geen euro”, klinkt het gemeend. “Het gaat erom dat kinderen lekker in hun vel zitten.”

Passende kinderopvang

Onder de Pannen, dat als uitvalsbasis De Kwebben heeft, draait 5 dagopvanggroepen en biedt daarnaast op twee locaties ook buitenschoolse opvang aan. De kinderen variëren in leeftijd van 0 tot 13 jaar en komen uit de ruime regio, van Tilburg tot aan Den Bosch.“Wij staan óók open voor kinderen die speciale aandacht nodig hebben, zowel in de dagopvang als bij de BSO”, stelt Sterke. “Wij denken niet in problemen, maar in oplossingen. Wat wij willen is passende kinderopvang bieden, zowel voor kinderen als voor hun ouders.” Dat doet Onder de Pannen met een sterk en hecht team, waarvan het overgrote deel op het hoogste niveau – niveau 4 – is opgeleid.

Toekomst

Rob Sterke heeft de blik altijd op de toekomst gericht. Zo bekijkt hij met De Springplank en De Lichtstraat de mogelijkheden om een integraal kindcentrum (IKC) op te starten. En zo past hij vanaf 1 januari de toch al zo flexibele openingstijden aan. Bij Onder de Pannen kan men dan dagelijks van 7.00 tot 18.15 uur terecht. De kinderen krijgen bij de BSO bovendien elke dag leuke workshops aangeboden: van koken tot knutselen en kennismaken met een keur aan sporten. In de speciale Kids’ Choice Week bepalen ze zélf wat ze willen gaan doen. Dat alles gebeurt tegen uiterst concurrerende tarieven, óók in 2019. “Kwaliteit mag best een prijs hebben, maar wij zijn er voor iedereen”, besluit Sterke. “Iedereen speelt hier met elkaar. Iedereen is hier gelijk.”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Schatten van Vught – het Musschengilde

Het Vughts Museum in DePetrus was dicht en daarna beperkt open vanwege de coronacrisis. Daarom …